SİYASET: Gürsel Tekin’den Radyo Beşiktaş’ta çok özel açıklamalar

Radyo Beşiktaş’ta Gazeteci Neşe Berber’in konuğu CHP GenelSekreteri Gürsel Tekin’di. “CHP Genel Sekreteri Gürsel TEKİN ile Beşiktaş radyo da haftanın ilk günü sabah 10,30 gibi buluştuk. Gürsel bey inanılmaz samimi hoş sohbet, gelirken kendisine selam veren abi sabah sabah napıyorsun Beşiktaş’ta diyen halkla sohbet ede ede geldi stüdyomuza. Çayımızı yudumlarken çayı kıtlama içtiğinide anektot olarak size söylemek isterim. Tıpkı Anadolu’da olduğu gibi hala örf ve adetlerini koruduğu o samimiyet ve sıcaklık onun bu kadar neden sevildiğini şimdi daha anlamış oldum. ”

İstanbul’un en büyük sorunu ulaşım sorunu diye başladık konuşmaya…
Bunu daha önce yıllar önce bırakın araçlarla gidebilmeyi yürüyemeyecek demiştim. istanbul’da bu rant ve beton lobisine teslim olmayın dedik, fakat ne yazıkki imar çetesine teslim ettiler. İstanbul’da hava koridorları çalışmıyor ne yazıkki, hatırlarsanız okulların ilk açıldığı gün insanlar araçlarından inip yürümeye başladılar. Böyle bir kent olabilirmi? Bu iktidarın döneminde rezidance’lar ortaya çıktı. ikiyüz’ün üstünde residance Dünya’nın hiç bir kentinde yoktur. Tatillerde İstanbula dönüş imkansız oluyor trafikten. Kendinize sahip çıkın. Duyarlı olalım.
Niye sizce bu kadar para ve ranta dayalı politika yapılıyor?
Çok güzel soru…
Niye Avrupa’da değilde bizde oluyor. öyle bir sistem oluşturmuşlar ki, orada yasalarla sizin yasadışı bir iş yapmanızı sıfıra indirmişler. burda herşey yapıyorsunuz hukuk sizden hesap soramıyor. toplumsal bir baskı da olmadığı için hiçbir şey olmamış gibi davranılıyor.
Spor ile siyaset’in benzerlikleri
Anadolu’da bir söz vardır. Kravi tarlaya düştümü hepsi yanar. ayrıştırmıyor. Siyasette bir klik varsa suç ortaklıkları oluşuyor.
Koalisyon çalışmaları sırasında CHP ve Ak Parti arasında halkın görmediği birşey varmıydı.
7 haziran da genel başkanımız bir açıklama yaptı14addeli irinci amacımız hdp, mhp,chp ortak bir hükumet kurmaktı. Bu 13 yıllık hukümetle yola devam etmek zordu.
yani sorun yaratmış bir parti ile yeniden yola devam edilemezdi.
Biz gelin hep birlikte yapalım dedik. CHP, MHP, HDP olarak. Maalesef MHP reddetti. yangın yeri olmuş bir ülkede CHP olarak kayıtsız kalmamız mümkün değildi. Genel başkanımız sn Davutoğlu’na bizim temel gördüğümüz bu beş maddeye varmısınız yokmusunuz diye sordu. Sn Davutoğlu’da bizim için bir sorun teşkil etmiyor süreci başlatalım dedi. Süreç başlamış oldu. yani kamuoyuna yansıttıldığı gibi 33 gün değil 10 gün sürdü. CHP ye herşey sorabilirsiniz. Bütün bunlar müzakere edildi. on görüşmeden sonra sn Davutoğlu Sn Erdoğan’a sordular. Bu süreçle ilgili Erdoğan’a sordular ne düşünüyorsunuz? oda Davutoğlu intiharmı etsin dedi. Unutmasınlar ki Ak Parti asıl şimdi intihar etti. Bu seçimin maliyeti 60 milyar dolar.
Bu kimin cebinden çıkacak tabiki halkın.
Sn Erdoğan intihar sözünü kullandıktan sonra para değerimiz 5’ten 1’e fırladı. yani G20 de 1.sırayı aldık. 26 milyar dolar kaybımız oldu.
Kirli ve yolsuzluğa bulaşmış medyanın tamamına el konulacaktır. dedim yine sözümü tekrar ediyorum. hala sözümün arkasındayım.
neden sadece beş gazete üstüne aldı acaba diğerleri neden birşey demedi.
Tarih beni haklı çıkaracaklar. Kirli medyanın kaynaklarının nereden geldiği ortaya çıkacak.
Ahmet HAKAN’a saldırı bu kirli medyadan gelmedimi yani. Bizi kimseyle karıştırmasınlar biz kimseden korkmayız. Bugüne kadar benimle ilgili 103 tane haber yapmışlar. Birtanesi doğru çıksın siyaseti bırakacağım.
Televizyonlarda yeni moda çıktı tüm gazetelerin manşetleri okunuyor. Manşet yapıyorlar beni annem sabah 7de beni arıyor “ğlum sen tutuklanacakmışsın” yok anne desemde kadın üzülüp meraklanıyor.
Ben sokakta her yerde korumasız dolaşan bir siyasetçiyim bana buraya gelirken bile abi yalnız dolaşıyorsun koruman yokmu? diye soruyorlar. Kim koruyacak Allah korur diyorum. Benim kimseye ihtiyacım yok. Korunacak bir şey görmüyorum.
Parlementoda 4 siyaset parti var. Dört parti ilede tek görüşen parti Cumhuriyet Halk Partisidir.
CHP de bir yeni algı var parti olarak dini kullanmaya başladığı söylenmeye başladı buna ne dersiniz.
CHP kitle partisidir. Yani yarın Bülent Arınç gelmek isterse kapımız açıktır. Biz gelin toplumun değerlerini siyasete alet edin demiyoruz. CHPye gelmek siyaset yapmak isteyen herkese kapımız açıktır.
Bedelli askerlik ile ilgili söylediğiniz biz İktidara gelince bedelliyi iptal edeceğiz dedinizmi?
Benim işim papa’nın hikayesine döndü. Gazeteci papa’ya sormuş falan yere uğrayacakmısınız diye varmı falan yer diye. şimdi ertesi gün gazetelerin manşetinde. benimde cümleleri kırpıp kısaltıp nerden vurabiliriz diye haber yapıyorlar ne yazıkki.
Birkere bedellinin mimarı biziz. Parası olan da yapacak parası olmayanda yapacak dedik. maalesef Ak Parti paralı olanların yapabilmesini sağladı.
Dünyanın her yerinde etik olan birşey var. Yasada 174 siyasetçinin çocuğu yararlanmış. siyasetçilerin çocuklarının bu yasadan muaf tutmamız gerekiyor.
İmkanları olmayanlar elbette kullanabilir ama parası olmayanda bu yasadan yararlanabilecek duruma getireceğiz.
Çözüm sürecinde ne olduda birden tekrar başladı bu terör saldırıları…
8Haziranda Ak Partinin yetkililerinin twitlerine bir bakın
kazaran allah göstermesin onlardan birini biz atmış olsak…
Bunlardan biride Burhan Kuzu aynen şöyle bir twit attı. ‘Size huzuru refahı seçin dedik siz kaosu seçtiniz’ Buna bakarsan nereden kaynaklandığını çok net görebilirsiniz.
Bu ne demek?
Siz kimsiniz yahu? Millet iradesini kullanmış. sizi on üç yıl iktidar yaptığında saygılı olacaksınız. Bir gün evet kardeşim siz artık yapamıyorsunuz yeter sana izin vermeyeceğim diyince buna kaos diyeceksiniz. Bu kaosun nedeni siyasetçilerdir. Bu çok tehlikeli bir iştir. Ak Parti bundan vazgeçmek zorundadır. Çocuklarımız üstünden siyaset yapmaktan vazgeçsinler. Çocuklarımızın kanının üstünden siyasete yapmak vicdansızlıktır.
İşsizlik sorununa nasıl bir çözüm ne kadar zamanda çözüm bulabilecek CHP?
Tabi bugünden yarına hemen hızlı çözüm bulmak elbetteki mümkün değildir ama özellikle aile sigortası projemiz ile yoksul işsiz insanları devlet kanalıyla kayıt altına alıp destek imkanı sağlayacağız.
Bütün bunlarla birlikte üreten Türkiye olamalıyız. Tüketen Türkiye değil üreten Türkiye olmalıyız.
Siyasetçilerin gazetecilerden korktuğu dönemden çıktık, Gazetecilerin siyasetçilerden korktuğu döneme girdik.
Dünyada uygulanan evrensel anayasa’yı uygulamaya geçtiğimiz anda herşey adil olacaktır.
Ak Parti sizin beyannameyimi aldı böyle söylüyor tüm CHP,,,
Aynen öyle oldu. Aklın yolu bir. Akıl CHP’de bizim birinci önceliğimiz toplumun sorunlarını çözmek, kendi sorunlarımızı çözmek değil.
Emekliye 1300TL vereceklerini söylediler. Ne güzel elbette bizim beyannamemizi uygulasınlar bu sevindirici, demekki yapılabiliyormuş, demekki kaynak varmış.
Sanırım Mehmet Şimşek’in oyunu almış olduk böylelikle.
CHP bu beyannameyi yapsın bende oy vereceğim demişti.
CHP oylarını artırdımı siz araştırma yapıyormusunuz?
Akıl CHP’de
Bilim CHP’de
Vicdan CHP’de
İlim CHP’de
Ben araştırma şirketlerine inanmıyorum.
Bağımsız olmadıkları için inanmıyorum. Kamu’da iş yapmaz bu şirketler.
Anket firmaları canhıraş çıkıp tv de yorum yapmaz.
Ben hergün sokaklardayım. Bu seçimin en karlı partisi CHP çıkacak bunu herkes görecek.
Araştırma şirketleri çıkıp araştırma yapmakla kalmıyor, televizyonlarda beyanlar bildiriyor.
Tekrar koalisyon sonucu çıkarsa ne olacak.
Millet ne karar verirse o bizim kabulumuzdur. Ne olursunuz birkere geçmişte hangi siyasi partiye oy vermişseniz verin, bir kere olsun
Cumhuriyet Halk Partisine oy ver, Kaosa son ver!
Böylelikle sloganınınız çıkmış oldu.
İnanın şimdi aklıma geldi. Burhan Kuzu’nun kaos sözünden aklıma geldi.
CHP’ye oy ver, Kaosa son ver.
Teşekkürler Gürsel TEKİN
Ben teşekkür ederim,,,