AKTÜEL: Yine enflasyon arttı

Enflasyon Eylül ayında da göz açtırmıyor.
Aylık enflasyon beklentilerin üzerinde yüzde 0.89 arttı, yüzde 7.95’e yükseldi. Bu durum memur ve emekliyi perişan etti. Türkiye Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk, hükümetin 2015 yılı için yüzde 3+3 ve enflasyon farkı vaat ettiğini hatırlatarak, “Bu yıl memur maaşlarına toplam yüzde 7.9 oranında zam yapıldı.

ZAMMI 9 AYDASIFIRLADILAR

TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre ise yıllık enflasyon yüzde 7.95’e yükseldi. Dolayısıyla Eylül ayı itibarıyla memur maaşlarına yapılan artış enflasyona yenik düştü ve sıfırlandı” dedi.

Yüzbinlerce memurun Ekim ayından itibaren gelir kaybına uğrayacağını anlatan Kamu-Sen Başkanı Koncuk, 2014-2015 döneminde imzalanan toplu iş sözleşmesinin tam bir fiyasko olduğunun altını çizdi.

Koncuk sözlerini şöyle sürdürdü: “Bilindiği gibi imzalanan toplu sözleşme gereği 2014 yılında memurlara enflasyon farkı ödemesi dahi yapılmamış ve bu nedenle maaşlarda 2014 ve 2015 yıllarına ilişkin olarak toplam 2 bin lira civarında bir erime gerçekleşmişti. Enflasyona endeksli maaş artışı uygulaması anlayışı, 2016 ve 2017 yılları için de sürdürüldüğünden memurların zararları önümüzdeki dönemde de artarak devam edecek.’’