SİYASET: HDP’nin seçim bildirgesi

HDP’nin seçim bildirgesi açıklandı. İşte bazı detaylar: HDP’nin seçim bildirgesi kamuoyuna açıklandı…
“Büyük İnsanlık Büyük Barış” başlığı altında 52 sayfadan oluşan bildirgede, Cumhurbaşkanının yetkilerinin sembolik düzeye indirilmesi ile seçim barajı, MGK ve milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması gibi vaatler yer aldı.

Diyanet İşleri Başkanlığının, Din ve İnanç İşleri Kurulu olarak yeniden yapılandırılacağını açıklayan HDP, cemevlerinin ise ibadethane statüsüne kavuşturulacağını açıkladı. HDP bildirgesinde gençlerin zorunlu askerlik yapmama hakkının güvence altına alınacağı belirtilirken, koruculuk sisteminin ise kaldırılacağı duyuruldu. “Kalıcı barışta ısrarcı” olunacağı vurgulanan HDP bildirgesinde, “Derhal silahların iki taraflı susturulması, akan kanın durdurulması ve yeniden müzakere masasına dönülmesini istiyoruz” ifadesine yer verildi.

HDP’nin bugün kamuoyuyla paylaşılan seçim bildirgesinin bir diğer sloganı da “İnadına beraber inadına HDP” olarak belirlendi.

“1 Kasım’a giderken, hepimizin yediğimiz ekmek, içtiğimiz su, soluduğumuz hava kadar barışa, demokrasiye, adalete ihtiyacı var” ifadesine yer verilen bildirgede, şunlar kaydedildi:

“Kalıcı bir barışı, köklü bir demokrasiyi, yerel demokrasinin inşasını, hayatın her alanında kadın-erkek eşitliğini, emekçilerin sosyal haklarının sağlanmasını, güvenceli çalışma ve yaşam koşullarını, ekolojik bir yaşamı, bütün ezilen kimliklerin özgürleşmesini sağlayabilecek halkçı, demokratik bir hükümetin inşası için HDP sorumluluk almaya hazırdır.”