KÜLTÜR: Vizyonda neler var?

Vizyonda bu hafta: 2 Ekim 2015

Bu hafta 3’ü yerli, 7 film vizyona girdi.

“Bulantı”, “Kafes”, “Vesvese: Cin Tuzağı”, “Marslı”, “Efsane”, “Şah Mat” ve “Tuhaf Bir Sihir”.

Bulantı

Zeki Demirkubuz’un yazıp yönettiği ve başrollerini Şebnem Hassanisoughi, Öykü Karayel, Çağlar Çorumlu, Cemre Ebuzziya, Ercan Kesal ile Nurhayat Demirkubuz’un paylaştığı “Bulantı” izleyiciyle buluşuyor.

Bulantı

Dram türündeki filmin konusu şöyle:

“Sevgilisiyle birlikte olduğu gece, karısı ve küçük kızını trafik kazasında kaybeden Ahmet, ‘akıl-fikir işleri’ yapan mühim bir şahsiyettir. Kimseyi umursamayan biri olarak bu trajik olaydan pek etkilenmeden yaşamına devam eder.

Bulantı

Ancak bir süre sonra, görünürde bir sebep olmaksızın kendinde ve yaşamında değişimler sezmeye başlar. Küçük terslikler, tuhaf aksiliklerle karşılaşan Ahmet, kendisinden beklenmeyecek zafiyetler göstermeye başlar.”

Kafes

Mahmut Kaptan’ın yönettiği filmde İsmail Hacıoğlu, Nilay Duru, Şefik Onatoğlu, Fırat Şahin, Barış Küçükgüler, Melda Arat, Erdal Cindoruk, Murat Ercanlı, Fatih Doğan, Murat Çağlar, Cem Sultan Karabulut, Mine Doğan ve Tolga Yüce gibi isimler rol aldı.

Kafes

Çekimleri Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde ve Ulucanlar Cezaevi’nde yapılan film, 12 Eylül olaylarında haksız yere cezaevlerine atılan ve işkenceye maruz kalan gençlerin hikayelerini anlatıyor.

Efsane

Brian Helgeland’ın yönettiği filmde, Tom Hardy, Emily Browning, David Thewlis, Christopher Eccleston, Taron Egerton, Paul Bettany, Colin Morgan, Paul Anderson, Aneurin Barnard, Chazz Palminteri, Tara Fitzgerald, Stephen Lord ile Sam Hoare gibi kalabalık bir oyuncu kadrosu rol aldı.

Efsane

1950 ve 60’lı yıllarda İngiltere’de terör estiren gangster ikizler Ronald ve Reginald Kray kardeşlerin gerçek hikayesinin anlatıldığı film, kardeşlerin bir şehri hakimiyeti altına alışının ardında yatan sırları ve acımasız yeraltı suç dünyasının kapılarını izleyicilere aralıyor.

Efsane

Gerçek yaşam öyküsünden esinlenen filmde, terör estiren gangster ikizlerin ikisini de Tom Hardy canlandırıyor.

Marslı

2014’ün çok satanlar listesinde yer alan ve yılın en sevilen bilim-kurgu kitaplarından olan Andy Weir imzalı “Marslı”, Ridley Scott’un yönetiminde aynı adla sinemaya uyarlandı.