TEKNOLOJİ: Uydu takibi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Göktürk-2 uydusunun 2,5 günde bir Kandil’in üzerinden geçtiğini ve fiziki değişime göre nokta atışı yaptığını açıkladı.
PKK’ya yapılan operasyonlar kapsamında bilgi veren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, PKK terör örgütünün ana merkezi Kandil’in Göktürk 2 uydusu tarafından takip edildiğini duyurdu.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi akademik yıl açılış töreninde yaptığı konuşmada, PKK’ya karşı 35 yıllık mücadelede son 75 gün kadar sonuç alınan hiçbir dönem olmadığını vurgulayan Bakan Işık, Göktürk-2 uydusunun 2,5 gün arayla Kandil üzerine geldiğini ve oradaki fiziki değişim saptanarak nokta atış yapıldığını aktardı.

TERÖRLE MÜCADELENİN TEKNOLOJİK BOYUTU

Terörle mücadele konusunda yoğun bir süreçten geçildiğini anlatan Işık, son 13 yıldır savunma sanayisine yapılan yatırımlara işaret ederek şöyle konuştu:

“Özellikle savunma sanayisine, uzay sanayisine, bu araştırmalara yaptığımız yatırımın şu son 75 günlük süreçte son derece önemli sonuçlarını aldık. 35 yıllık terörle mücadelede, özellikle PKK terörüyle mücadele tarihinde son 75 gün kadar sonuç aldığımız hiçbir dönem olmadı. Elbette şehitlerimiz oluyor. Haince, el yapımı patlayıcılarla şehit ediyorlar askerlerimizi. Karşı karşıya gelmekten çok ciddi korkuyorlar. Artık Türkiye, terörle mücadelede yerli teknolojilerini kullanmaya başladı.