Aranan kan bulundu

BEŞİKTAŞ’ımız bence son senelerde en çok ihtiyacı olan bir zamanda MÜTHİŞ BİR GALİBİYET ALDI. Kutlarım.
Maçın geneline bakarsak FB de kazanabilirdi, ama 2-0’lık bir sokordan sonra 2-2 nin gelmesi şahsen beni endişelendirdi. İşte klas ve GOLCÜ tabir ettiğimiz futbolcular böyle durumlarda kendilerini gösteriyor, UÇAN BİR ADAM VE BİR KAFA GOL 3-2 işi bitiriveriyor. Bence en iyi transferimiz M. GOMEZ.
Daha evvelki yazılarımda da belirtmiştim geri dörtlümüz zayıf hatta çok zayıf. Ersan Gülüm ve diğer 3 müdafaa oyuncularımız kesinlikle güven veren oyuncular asla değiller. Hele Ersan her an patlayacak bir el bombası gibi. Bence böyle derbi maçlarının oyuncusu hiç değil. Sivok’u çok arayacağımızı söylemiştim.
Bunlardan Türkiye’de o kadar çok var ki. Devre arası geri dörtlüye takviye şart, tabii şampiyon olmak istiyorsak.
FB’dekilerin de bizden farkı yok, nereden bulurlar bu adamları anlamıyorum. Sen ülkendeki gençlere değer vermez yetiştiremezsen işte böyle sadece isimleri olan ama cisimleri olmayan geri dörtlüde oynayan adamları koyar, BASİT BASİT GOLLER YERSİN.
Maçın geneline bakarsak her iki takımda anlı şanlı futbolcularına rağmen iyi bir futbol sergileyemediler, ara sıra yapılan klas hareketler ve goller maça heyecan verdi o kadar, tabii bir de MAÇIN HAKEMİ.
Ben hakeme kabahat bulmuyorum o bozuk düzenin bir parçası. Neden mi?
Eğer bir Memur Müdürüne, eğer bir Onbaşı Astsubayına, eğer bir Milletvekili Başbakanına,e ğer bir Öğretmen okul Müdürüne vb. güvenmiyor, ona inanmıyorsa onlardan başarı beklemek hayaldir. Üstündeki kişiye inanacak ve güveneceksin. Neyine mi?
1-Makamı olarak, yaptığı işi çok iyi bildiğine 2-O makama bileğinin hakkıyla geldiğine 3-Dürüstlüğüne, inanırlığına güvenilir bir isim olmasına.
Şimdi TFF Bşk’nına bakalım. Önce daha evvelki kulübünde (BJK’de) ve de şimdi ki görevinde bu üç haslet var mı? Maalesef bir teki dahi yok. 80 milyonun çoğu statlarda, hatta sokaklarda, “YETER YETER DEMİRÖREN YETER” demekten dilleri kurudu. Ama o DEVAM!
Sonra MHK Bşk’nına bakalım. 1. şık: Sadece hakemliği belli derece iyi olan ama SİYASİ GÜÇLE PARAŞÜTLE O MAKAMA GELEN TECRÜBESİZ BİR KİŞİ. HELE EKİBİ TAM BİR FELAKET. 2. şık: Bulunduğu makama dediğim gibi tamamen SİYASİ GÜÇLE TEPEDEN İNME gelen bir kişi. 3. şık: Dürüstlüğüne tek laf yok, ama inanırlığı ise, şahsiyetinden değil, ama maalesef 1. ve 2. şıklardaki noksanlığından o da yok.
Şimdi TFF BŞK ve MHK BŞK nın böyle olursa, HAKEM DE DÜN ve daha evvelki maçlarında yaptığı gibi hata üstüne hata, EYYAM ÜSTÜNE EYYAM YAPAR. Sonunda da ne İsa’ya ne de Musa’ya yaranır. Bundan sonra hadi gel de H. Özkahya’yı başka bir derbiye ver bakalım da göreyim seni.
Bu yalnız Özkahya’da mı? Bence değil, tüm hakemlerimiz kendilerini idare eden kişi ve makamların yetersizliğinden, HATA ÜSTÜNE HATA YAPIYORLAR.
Ama Avrupa’da güzel maçlar yönetiyorlar sebebi işte yukarıda saydığım 3 ŞIK.
UEFA hakem komitesi BŞK COLLİNİ – UEFA BŞK PLATİNİ. Biliyorlar ki iyi maç idare ederlerse iyi maç alacaklar (C. ÇAKIR gibi). Kötü maç idare ederler, kondisyonları yetersizse maç alamayacaklar. (F. AYDINUS-T. ÖZKALFA gibi). Bundan eminler zira başlarında adamlar bu çok önemli 3 ŞIKKA DİBİNE KADAR SAHİPLER. İşte bu olayı bitiriveriyor. BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ?
Gördüğünüz gibi HAKEM YİNE MAÇIN ÖNÜNE GEÇTİ. Geçmeli, zira maçın kaliteli geçmesi, oyunun seri oynanması, seyircinin futbolun adaletine inanması, tamamen o maçın HAKEMİNE BAĞLIDIR.
Bizde bu SİYASET, BU TFF BŞK, BU MHK olduğu müddetçe biz ne doğru dürüst maç seyrederiz ne de hakem izleriz.
Gelelim attığım başlığa. KULÜBÜMÜZDE MADDİ VE BAZI YÖNETİM SIKINTILARI DÖNEMİNDE FENERBAHÇE’Yİ YENMEK ARANAN KAN GİBİYDİ.
CAMİAMIZA VE YÖNETİMİMİZE İNŞALLAH HAYIRLAR VE UĞURLAR GETİRİR.
Camiamızın ve tüm milletimizin tahsilde olan yavrularına sağlıklı, huzurlu, kazasız belasız ve çok başarılı bir EĞİTİM DÖNEMİ DİLİYORUM.
Sevgilerimle, saygılarımla.