EKONOMİ: Türk bankaları değer vaat ediyor

Goldman Sachs, Türk bankalarının değer vaat ettiğini belirtti ve Garanti Bankası’na yönelik tavsiyesini “satın al”a yükseltti. Dmitry Trembovolsky ve Igor Gerasimov’un aralarında bulunduğı Goldman Sachs analistleri konu ile ilgili yaptıkları değerlendirmede, “Türkiye’nin reel oranları, küresel olarak en yüksek ikinci, bu durum sermayenin ilgisini çekecek ve para birimini istikrarlaştıracaktır” ifadesini kullandı.

Analistler, “Türk bankalarının güvenlik marjini geçtiğimiz çeyrek dönemde gelişme gösterdi ve şu an risk kazançlarını beğeniyoruz” yorumunu yaptı.

Türk bankalarının bu yıl Brezilya hariç tüm gelişen piyasalardan düşük performans göstermesinin “iyi bir giriş noktası” sunduğunu belirten Goldman analistleri, faiz marjinlerinin daha iyi olması ve faaliyet giderlerindeki yavaşlama öncülüğünde hisse getirilerinde toparlanma beklendiğini ifade etti.

Analistler gayri safi yurt içi hasılanın büyümeyi sürdürdüğü müddetçe Türk bankalarının varlık kalitesi ile ilgili endişe duyulmadığını ifade etti. Goldman Garanti Bankası için tavsiyesini nötrden “satın al” yükseltti.