SPOR: Beşiktaş pişman mı?

Beşiktaş’ın yıldızı Quaresma, formsuzluğuyla dikkati çekiyor. Portekizli, Ankara’da 1-1 biten Gençlerbirliği maçında da tek devre forma giyebildi. 3,5 yıl aradan sonra döndüğü Siyah-Beyazlı takımla uyuşmadığı gözlenen 31 yaşındaki yeteneğe ilişkin camiada olumsuz tepkiler yükseliyor. Bursaspor’a gelen Macar sol açık Dzsudszak pişmanlığı da arttı.

İşte spor medyasında yer alan haber detayları şöyle:

Beşiktaş ile yolları tam 944 gün sonra yeniden kesişen Ricardo Quaresma, performansıyla hâyâl kırıklığına yol açıyor. 20 Aralık 2012 tarihinde gittiği İstanbul’da, tarihler 21 Temmuz’u gösterdiğinde geri dönen Portekizli yıldız, henüz uyum sağlayamadı. Toplam 5 resmî maça çıkan yetenekli futbolcu, bunların hiçbirinde 90 dakika sahada kalamadı. Önceki gün Ankara’da 1-1 berabere biten Gençlerbirliği karşılaşmasına ilk 11’de başlayan Quaresma, vasatı aşamayınca ikinci yarıda yerini Necip Uysal’a bırakmak zorunda kaldı.

Takımın kimyasıyla uyuşmayan Quaresma’nın formu, eleştirileri de beraberinde getirdi. Teknik Direktör Şenol Güneş’in, Başkent’te oyun kurucu olarak başlattığı kabiliyetli isim, bu pozisyonda verim sağlayamadı. Arjantinli Jose Sosa’yı, ikinci bölgede Kanadalı Atiba Hutchinson’un yanına çeken deneyimli hocanın, forvet arkasında görevlendirdiği Quaresma etkisizdi. Kartal’ın yeşil zemindeki patronunun nam-ı diğer Q7’yi Necip’le değiştirmesi cesaretle ilişkilendirildi. Ancak Güneş’in yakın geçmişteki sözleri, bu kararının pek sürpriz olmadığının ispatı niteliğinde.