SİYASET: İlk miting tarihi…

Başbakan Davutoğlu başkanlığındaki kurul, liste mesaisini bitirdi. Temsil kabiliyeti yüksek, ülke sorunlarına çözüm bulabilecek isimlerin listede yer almasına özen gösterildi. 23 güne mitingleri sığdıracak olan Davutoğlu, startı 9 Ekim’de verecek. Ağırlık ise az farkla kaybedilen iller olacak.Milletvekili aday listeleri, bugün saat 17.00’de Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim edilecek. AK Parti’de Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığındaki üst kurul pazartesi gününden bu yana liste mesaisi yaptı. Temsil kabiliyeti yüksek olan, ülke sorunlarına çözüm bulabilecek nitelikte olan isimler listelerde yer alması hassasiyeti gözetildi.Listeler üzerindeki çalışmalar kapsamında tüm iller ayrı ayrı masaya yatırıldı. Bir önceki seçimlere göre illerde yaşanan oy kaybı ele alındı. Daha sonra il ve ilçe başkanlarından alınacak değerlendirme ışığında listeden çıkarılacak adaylar belirlendi. Daha sonra da bu adayın yerine kimin konulacağına bakıldı.
DAVUTOĞLU MEMLEKETİNDEN
Davutoğlu memleketi Konya’dan listelerde yer alacak. Üç dönem şartı nedeniyle 7 Haziran’da listelerde yer almayan isimlerden Ömer Çelik’in Adana, Taner Yıldız’ın Kayseri, Mevlüt Çavuşoğlu’nun Antalya, Mehmet Ali Şahin’in Karabük, Bekir Bozdağ’ın Yozgat, Recep Akdağ’ın Erzurum, Nurettin Canikli’nin Giresun’dan liste başında yer aldığı ifade ediliyor.

7 Haziran seçimlerinde 81 ilde miting yapan hatta bazı illere iki kez giden Davutoğlu’nun mitinglere 9 Ekim’de başlaması bekleniyor. 23 güne mitinglerini sığdıracak olan Davutoğlu’nun her gün en az bir il’e gideceği ifade ediliyor. Bu illerin oyların en fazla düştüğü kritik iller olması planlanıyor. 7 Haziran seçimlerinde Türkiye’nin her 81 iline giderek vatandaşa ulaşan Davutoğlu’nun farklı bir seçim kampanyası yürüteceği belirtiliyor. Davutoğlu’nun televizyon programlarına daha fazla ağırlık vereceği kaydediliyor.