ALIŞVERİŞ: Kahve keyfi

Kocatepe Kahve Evi’ni biliyor musunuz? Neşe Berber’in söyleşi detayları şöyle:
Kocatepe Kahve evi 1949 Atatürk’ün kahvecisi diye de bilinen markadır. Atatürk’ün ayak ayak üstüne atmış elinde kahve fincanı ile kahve içerken vermiş olduğu o meşhur pozu neredeyse tüm Kocatepe Kahve evi’nin simgesi haline geldi. İçeri girdiğinizde o fotoğraflarla göz göze gelirsiniz.
ve şu sözler dökülür ağzınızdan Kocatepe Kahve evi’nde kahve içmek bir ayrıcalıktır. Bende aynen Ankara’nın yolunu tutup Anıtkabiride ziyaret ettikten sonra Kocatepe Kahve evi1949’un genel müdürü Alp GÜVEN ile buluşmak ve sohbet etmek üzere Kocatepe’nin yolunu tuttum. içeri girdiğimde kendimi kahve kokularının ve çeşit çeşit kahvelerin içinde buldum. Alp Güven ile sohbetimiz başladı.

-Kocatepe kahve evi 1949Türk Kahvesi’nin geleneğinde nasıl bir öncülük yapmıştır?
Markamız 1996 yılında açmış olduğu Kahve Evi Konseptleriyle TÜRK KAHVESİNİ geleneksel yöntemlerle, sıcak kumda, Bakır cezvelerde pişirip, su ve kahveli lokumla beraber misafirlerimizin beğenisine sunulmuştur
1996 yılında ilk olarak Kahve Evlerine Kahve içmek için gelen misafirlerimize Eşsiz Lezzette yemeklerimizi ve tatlılarımızı alternatif olarak sunmaya başladı
Türk Kahvesi bizim bir kültürümüzün parçasıdır Kocatepe olarak ta bu kültürü yeni nesillere aktarmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

-Markanız şubeleşme faaliyetlerine nerelerde devam ediyor?
Isparta, Bolu, İstanbul, Çorum, Samsun, Ankara, Afyon

-Yurtdışı projeleriniz neler?
Öncelikle Türk Devletlerinde büyümeyi düşünüyoruz. Avrupa ve Amerika’da Kahve Evleri açmak istiyoruz açalım ki bu güzel kültürü öğrensinler.

-Kahve sektörüne yön veren, Türk kahve kültürünün hak ettiği şekilde sürdürülmesi görevini üstlendiğini söyleyen Kocatepe 1949 Kahve Evi, yabancı markaların Türkiye’de ki yapılanmasına karşı nasıl bir çalışma içinde?
Personel eğitimleri, arge çalışmaları, misafirlerimize rahat edebilecekleri ortamı sağlayabilmek için mimari olarak gelişimi durmadan aralıksız olarak sürdürüyoruz

-Kahve üretiminde dünyada ne durumdayız?
Türkiye maalesef dünya da kahve yetişmeyen bir coğrafyada bizde rakiplerimiz gibi kahvelerimizi yetiştirici ülkelerden (güney amerika) almaktayız. Lakin en iyi kahveye ulaşabilmek için direk tarladan almaya özen gösteriyoruz.

-İhracatımız ne durumda bir Türk kahve markası olarak ne durumdayız? Hakkını veriyormuyuz?
10 ülkeye Türk kahvesi ve Aromalı Türk kahvesi ihraç ediyoruz.

-Kahve ile ilgili yanlış bilinen bilgiler var mı? Özellikle onlar ile ilgili paylaşmak istediğiniz düzeltmeler var mı?
Kahveyi saklamaya yeri olarak buzdolaplarını görmeleri (kuru bir ortamda ağzı kapalı olarak saklanmalıdır)
-Kahvede aromalı kahveler tercih ediliyormu?
Evet tercih ediliyor Kahve evlerinde en fazla kaysılı, damla sakızlı, fındıklı ve çikolatalı Türk kahvesi tercih edilmektedir. Bu ürünleri aynı zamanda ulusal market zincirlerinde de bulabilirsiniz.
-‘Saraylı Türk Kahvesi’ Kocatepe Kahve’nin vazgeçilmez lezzetlerinden
Yarım asırdır gelişimini sürdüren Kocatepe 1949 Kahve Evi’ nin vazgeçilmez lezzetlerinden olan Saraylı Türk Kahvesi, özel formüllerle tamamen doğal ve aslına sadık kalınarak özenle üretiliyor.
Ülkemiz topraklarında en saf haliyle yetişen baharatların ve kuruyemişlerin birbirine yakışan lezzetlerini özel bir formüller ile bir araya getirilerek taş değirmenlerde üretilen Saraylı Türk Kahvesi kahve severlere tam bir lezzet şöleni sağlıyor.

-Kocatepe kahve evi 1949 tarihinden bahsedermisiniz?
Serüvenimiz 1919 yılında bayan Maruşya ile kuru kahvecilikle başladı. 1929 yılında Burhanettin Koçer ve 1949 yılında Nurettin Tuncay ile gelişimini sürdürdü.1987’de şirketleşti. 1996’da hem Türk kahvesini hem de dünya kahve çeşitlerini ,kendine özgü yiyecek ve içecekler le çağdaş bir işletme çatısı altında birleştirerek bugünlere gelmiştir
“Kendi tükettiğimizi üretmeliyiz”
Kahve sektörüne yön veren, nesilden nesil’e aktarılacak olan Türk kahve kültürünün hak ettiği şekilde sürdürülmesi görevini üstlenen Kocatepe 1949 Kahve Evi, Türkiye ve dünya pazarına yayılma hedeflerini, yarım asırlık tecrübeleri ve yatırımcılarıyla birlikte yol alarak gerçekleştiriyor.
Kocatepe Kahve Evi 1949, “Kendi tükettiğimizi üretmeliyiz” ilkesi ile geleneksel gerçek Türk Kahvesi lezzetleriyle birlikte, zengin kahve ve dağ çayları çeşitleri, sağlıklı ve zengin menüleri ile nezih ve şık mekanlar da hizmetlerini sürdürüyor.