EĞİTİM: Özel okullara kayıt…

Teşviklerde nakil ve kayıt süreci başladı! Özel okullarda öğrenim görecek öğrencilere verilecek eğitim öğretim desteğine nakil ve kayıt süreci başladı.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın özel okula gidecek öğrencileri teşvik etmek amacıyla verdiği eğitim ve öğretim desteğini kazanan öğrenciler için nakil ve kayıt başvuru süreci bugün başladı.

Yerleştirme sonuçlarına göre, bir özel okula yerleştirilen öğrencilerin 14-21 Eylül’de yerleştirildikleri özel okula nakil ve kayıt işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. Eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrenciler, yerleştirildiği okula nakil ve kayıt işlemlerini belirtilen tarihlerde yapmadığı takdirde teşvik hakkını kaybedecek.

Yeni eğitim öğretim yılında, önceki yıllardakiler de dahil olmak üzere özel okullarda öğrenim görecek 350 bin öğrenciye destek verilecek. 230 bin öğrenci ilk defa destek alacak. Teşvikten faydalanmak için 661 bin 233 öğrenci ve 6 bin 778 kurum başvuru yaptı. Öğrencilerden 230 bini teşvik almaya hak kazanırken, başvuru yapan 6 bin 778 okula destek verildi.

Özel okula teşvik hakkı kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri 21 Eylül’e kadar sürecek. Kayıt yaptırmayan öğrenci teşvik hakkını kaybedecek. Ek yerleştirme sonuçlarının 22 Eylül’de ilan edilmesiyle boş kalan kontenjanlar duyurulacak. Ek yerleştirme kayıt işlemleri 23-30 Eylül’de tamamlanacak.

Kim ne kadar destek alacak?

Buna göre, okul öncesi eğitim kurumlarındaki 20 bin öğrenciye 2 bin 680 lira, ilkokuldaki 50 bin öğrenciye 3 bin 220 lira, ortaokuldaki 50 bin öğrenciye 3 bin 750 lira, lise ve temel lisedeki 110 bin öğrenciye lise için 3 bin 750 lira, temel lise için 3 bin 220 lira destek verilecek. 230 bin öğrenci, eğitim öğretim desteğinden yararlanacak.

Bu desteğe hak kazananlar, ne kadar süreyle yararlanacaklar?

Eğitim ve öğretim desteğinden yararlanmaya hak kazanan öğrenci okulun eğitim süresince bu haktan yararlanacak. Örneğin ilkokul birinci sınıftan dördüncü sınıf sonuna kadar; beşinci sınıftan sekizinci sınıfın sonuna kadar, dokuzuncu sınıftan on ikinci sınıfın sonuna kadar eğitim ve öğretim desteğinden öğrenci yararlandırılacak. Geçişlerde öğrenci ayrıca destekten yararlanmak için başvuru yapabilecek.