GÜNDEM: Tekne faciası!

Ege denizinde tekne faciası… Aydın’ın Didim ilçesinden Yunanistan’ın Leros Adası’na geçmeye çalışırken bindikleri eski balıkçı teknesi batan göçmenlerden 14’ü çocuk 34’ü hayatını kaybetti. 30 göçmen yüzerek karaya çıkmayı başardı. 62 kişiyi de Yunan Sahil Güvenlik ekipleri kurtardı.

Yunan karasularında dün sabah erken saatlerde göçmen krizinin başlamasından bu yana en büyük ölümlü facia yaşandı. Bulamaç (Farmakonisi) Adası açıklarında alabora olan 18 metrelik ahşap teknede 4’ü bebek 10’u, çocuk 34 göçmen hayatını kaybetti.
Yaklaşık 140 kişinin bulunduğu teknenin batmasından sonra olay yerine giden Yunan Sahil Güvenlik ekipleri 62 kişiyi denizden kurtardı. 30 kişi de yüzerek Bulamaç Adası’na çıkmayı başardı. Kurtarılan göçmenler Leros Adası’na götürüldü. Denizde başka ceset olabileceği şüphesiyle havadan helikopterler ve denizden de tekneler ile başlatılan arama çalışmaları sürdürülüyor.

70 KİŞİ ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Bu arada Midilli Adası açıklarında da benzer bir facianın eşiğinden dönüldü. Yaklaşık 70 kişiyi taşıyan şişme tekne, adaya 100 metre kala su almaya başladı. Bir anda onlarca göçmen suya yuvarlandı. Teknedekilerin yardım istemesi üzerine kıyıdakiler suya atlayarak göçmenleri boğulmaktan kurtardı. 2 aylık bir bebeği de babası yüzerek kıyıya çıkardı.