TURİZM: Hesaplı fırsatlar

Bayramın en hesaplı fırsatları Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı ve kaçış planları için geri sayım başladı. Peki nereye gitmeli, ne yapmalı? Sizler için tarih, kültür, deniz, kum, güneş, lezzet ve keşif amaçlı 20 yurtdışı fırsatı derledik. Neye göre mi? En hesaplı ve en kapsamlı olmalarına göre…

Hürriyet gazetesinin haberine göre, Balkan tarihine giriş…
Balkanlar’ın en eski kentlerinden biri olan Manastır’la başlayan gezi, panoramik Üsküp, Resne, Ohrid, Struga, Prizren ve Priştine şehir turlarını kapsıyor. Konaklamalar dört yıldızlı otellerde. Katılımcılar, Balkan lezzetlerini tatma imkânı bulacak. Ets Tur, 23-27 Eylül. Fiyatı: 1630 TL. (444 03 87)

KRUGER’DA SAFARİ VE VİKTORYA ŞELALESİ TURU

Maceradan hoşalananlara

Cipinizin üzerine çıkan aslanlar, yanınızdan geçen zürafalar ve çıtalar… Tatil hayalinizde macera varsa Güney Afrika’ya düzenlenecek bu tur cazip gelebilir. Safari dışında dünyanın en büyük şelalelerinden olan, Zimbabwe ve Zambiya sınırını çizen, görkemli Viktorya Şelalesi’ni görebileceksiniz. Gazella, 19-29 Eylül. Fiyatı: 13.881 TL. (0212 233 15 98)

GEMİYLE AKDENİZ, EGE TURU

Huzur ve eğlence bir arada

Mikonos, Napoli, Civitavecchia, Livorno, Toulon, Barcelona… İstanbul’dan bir gemiye atlayın, yelkovan kuşlarının peşi sıra Yunan adalarını, Ege’yi ve Akdeniz’i dolaşın… Denizi seyrederek kitap okumak, tarihin içinde yürümek, yüzmek ve doyasıya eğlenmek bu turda. Prontotur, 24 Eylül-1 Ekim arası. Fiyatı: 4.339 TL. (444 91 92)

PARİS TURU

Romantizm arayanlara…

Kışın soğuk günleri gelmeden Avrupa’nın tadını çıkarmak istiyorsanız bayram tatilinizi Paris’e ayırabilirsiniz. Alımlı şehirler, sonbaharda bir başka güzel oluyor. Keyifli yürüyüşler, gurme deneyimler, müzik ve sanat aktiviteleri romantizmin başkenti Paris’te sizleri bekliyor.
Tura Turizm, 23-27 Eylül. 3.150 TL (444 88 72).

ÇİN TURU

Tarih, doğa ve efsane sevene
Çin’de, kendinizi, içinde ejderhaların olduğu büyük efsanelerin bir parçası gibi hissedeceksiniz. ‘Yasak Şehir’i içinde barındıran Pekin’den başlayacak turda, ipeğin anavatanı Suzhou ve ağaçlarıyla ünlü Hangzhou gezilecek. Tur, kültür başkenti Shanghay’da son bulacak. Kappatur, 19-23 Eylül. Fiyatı: 5.319 TL. (444 0 577)

GÜNEY İTALYA TURU

Yemek, deniz ve neşe için
Sassi di Matera, İtalyan Riverası, Pompei Antik Kenti, tapınak zengini Paestun… Gizemli tarihi, mimarisi ve lezzet düşkünlerinin her daim hayalini kuracağı mutfağıyla Güney İtalya bu turla ileride bağımlılık yaratacak kadar size kendini sevdirebilir. Fest Travel, 19-26 Eylül. Fiyatı: 6.647 TL. (0212 216 10 36)

SELANİK VE SOFYA TURU

Hem yakın hem hesaplı
Atatürk’ün doğduğu şehir Selanik’ten başlayan tur, Sofya’ya kadar uzanıyor. Kavala şehir turu ile birlikte Mehmet Ali Paşa Külliyesi, su kemerleri ve Kavala Kalesi’ni görebilirsiniz. Bu arada Bulgar Taverna turu ise bu seyahatin bonusu… Tatilbudur.com, 24-27 Eylül. Fiyatı: 327 TL. (444 0 484)

GÜNEY AFRİKA TURU

Aslanların peşinde
Cape Town turuyla başlayan gezi, Company Gardens, Ümit Kalesi, Spier Çiftliği’nde çıtaları, Aslan Parkı’nda nadir görülen beyaz aslanları görme imkânı sunuyor. Johannesburg’a giderken yerlilerin gündelik hayatına da girme şansınız olacak. MNG Turizm, 20-27 Eylül. Fiyatı: 5570 TL. (444 20 00)