AKTÜEL: Evliliği ne kurtarır?

Sekteye giden bir evliliği ne gibi aktiviteler kurtarabilir? Hayatını birleştiren her çift geleceğe dair büyük hayallerle evliliğe adım atar. Bir yandan da mutsuz giden evliliklere bakıp “Biz asla böyle olmayacağız” sözleri ile kendilerini aile olmaya hazırlar.

Fakat bu aşk döneminin yalnızca iki yıl sürdüğünü, bunun yanında sevgiye duyulan gereksinimin arttığını belirten Nörolog Dr. Mehmet Yavuz, “Evliliğin hangi evresinde olunursa olunsun her iki taraf da eşinin gözünde sevildiğini, önemli olduğunu ve onunlayken güvende olduğunu hissetmek ister. İlişkinin monotonlaşıp aldatmayla sonuçlanmaması için evliliği canlı bir çiçekmiş gibi düşünüp onu sürekli beslemek gerekir” diyor.

Arzular ilişkiyi zedeliyor

Modern hayata eşlik eden problemler evlilikleri de etkiliyor. Günümüzde artık kadınlar da erkekler gibi meslek sahibi. Özellikle büyük şehirlerde arzu edilen hayat standardına sahip olamamak eşler arasında tartışmalara neden oluyor.

İnternet kullanımı boşanmaları arttırdı

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte internet artık hayatın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Ancak çağın bu muhteşem icadı yanlış kullanıldığı takdirde evlilikler boşanmalarla sonuçlanabiliyor. Yapılan araştırmalara göre internet sayesinde kurulan yanlış ilişkiler boşanma sebepleri arasında yer alıyor. Çiftler birlikte kaliteli zaman geçirmek yerine internet karşısında zaman harcıyor. Bu durumda da iletişim kopukluklukları gözlemleniyor.

Suçlayıcı tavırla yaklaşmayın

Evliliğiniz ne kadar problemli olursa olsun sağlıklı ve mutlu bir evliliği yeniden kazanmak her zaman mümkün. Sorun ne olursa olsun kavgacı, suçlayıcı bir tavırla yaklaşmayın. Bu tavır eşinizi kırmak ve ilişkinizi zedelemekten başka bir işe yaramaz. Sevildiğini hissetmeyen taraflar, aralarındaki farklılıkları gözlerinde daha da çok büyütür. Bunun sonucunda eşinizi, bir zamanlar âşık olup evlendiğiniz hayat arkadaşınız olarak görmek yerine özgürlüğünüzü ve mutluluğunuzu tehdit eden kişi olarak görmeye başlarsınız.

Sevilen kadın kendini güvende hisseder

İletişimin sadece konuşmak değil dinlemek olduğu gerçeğini gözden kaçırmayın. Konuşurken kendinizi eşinizin yerine koyup empati kurun, onun hislerini anlamaya çalışın. Eşi tarafından sevildiğini, önemsendiğini yeniden hissetmeye başlayan kişi kendini güvende ve mutlu hisseder.