EKSTRA: Takı laboratuvarı

Değerli taşlar konusunda sektöre eğitim, tasarım tescili ve markalaşma desteği sağlayacak olan Türkiye’nin ilk mücevher laboratuvarı açılıyor.

İstanbul Kuyumcular Odası’nın (İKO), İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından onaylanan destek programı çerçevesinde kurulan Türkiye’nin ilk mücevher laboratuvarı açılacak.

Laboratuvarın faaliyetlerinde ilk bir yıl İSTKA’dan aldıkları destekle hareket edeceklerini anlatan İKO Başdanışmanı Gökhan Aksu, şunları ifade etti:

“Bu alanda Türkiye’nin ilk mücevher laboratuvarını bizlerin kurması çok önemli bir gelişmedir. Türkiye’de, yabancı bir yatırımcının kurduğu bir merkez var, ama sadece sertifika veriyor. Bizim kurduğumuz ondan çok daha kapsamlı bir çalışma yürütecek. Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak bu merkezde sektör temsilcilerine değerli taşlar konusunda eğitim, tasarım tescili ve markalaşma desteği verilecek. Değerli taş sertifikası da verilecek bu merkezde nitelikli işgücünün ve sektörün uluslararası alanda rekabet gücünün artırılması, kaliteli ve güvenilir hizmet verilmesi amaçlanıyor. Bu konular esas alınmıştır.”