İSTANBUL: Yağmur yağınca…

Yağmur yağdı araçlar biriken sularda kaldı
İstanbul’da etkili olan sağanak yağış TEM Otoyolu Hasdal kavşağında su baskınlarına neden oldu. Bazı araçlar biriken yağmur sularında mahsur kalınca, içerisindeki yolcular zor anlar yaşadı.İstanbul trafiğiyle ilgili bir diğer gelişme ise bugün bazı yolların trafiğe kapalı olması. 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Vatan Caddesi’nde bugün yapılacak olan genel prova nedeniyle bazı yollar kullanılmayacak. Meteorolojiden ise çeşitli kentlere uyarılar var. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde sıcaklık 1 ila 3 derece azalıyor.

Yağmur sularında araçları ile mahsur kalan bir aile zor anlar yaşadı. Su birikintisi arabaya dolunca panikleyen biri kadın üç kişi, otomobilden çıkmaya çalıştı. Yarı bellerine kadar suya gömülen yağmurzedeler vatandaşların yardımıyla güvenli bir bölgeye ulaştı.

TAKSİM ALT GEÇİDİNİ SU BASTI

Taksim Meydanı yayalaştırma projesi kapsamında meydanın altına yapılan alt geçidi sağanak yağmur sonrası su bastı. Araçlar burada mahsur kalırken trafik yoğunluğu oluştu. İtfaiye su tahliye çalışması yapıyor.

SAĞANAK YAĞIŞ ETKİSİNİ SÜRDÜRECEK

Yağmurlu hava sadece İstanbul’da değil Türkiye’nin bir çok yerinde etkili olacak. Hava sıcaklığı ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimleri ile Doğu Akdeniz’in parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Çanakkale’nin doğusu, Balıkesir, Adana’nın kuzey ve doğusu, Osmaniye, Ankara, Kırıkkale, Çankırı ve Ordu ile bu sabah saatlerinde Samsun, Amasya ve Çorum çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; bugün sabah saatlerinde İstanbul’un Anadolu yakası, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ile bu gece saatlerinden itibaren Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.