EKSTRA: Sürücüler isyanda

Sürücülerin ödedikleri primlerin neredeyse iki katına çıkmasının ardından isyan ettiği yeni trafik sigortasına yönelik en resmi kurumdan açıklama geldi. Türkiye Sigorta Birliği, devlet tarafından kontrol edilen tarife rejiminin terk edilerek primlerin piyasa şartlarında belirlendiği serbest tarife sistemine geçişin rekabeti ve ciddi prim düşüşlerini beraberinde getirdiğini, bu anlamda rekabete açık olan sistemlerin her halükarda tüketicinin yararına olduğunu belirtti. Hürriyet gazetesinde yer alan haber detayları şöyle: Birlik, yaptığı yazılı açıklamada, son zamanlarda trafik sigorta poliçelerinin genel şartları ve fiyatlandırılmasına ilişkin bazı basın yayın organlarında yer alan haberler üzerine bir takım bilgilerin kamuoyuyla paylaşılması gereğinin doğduğunu bildirdi.

Trafik sigortası genel şartlarının Hazine Müsteşarlığı’nın yaptığı düzenleme ile 1 Haziran 2015 tarihinden geçerli olacak şekilde yeniden belirlendiği anımsatılan açıklamada, son düzenlemeyle bir önceki genel şartlarda açık olmayan bazı konulara açıklık getirilirken, zorunlu sigorta uygulamasında uygulama birliğinin sağlanmasının amaçlandığı dile getirildi.

Diğer taraftan Zorunlu Trafik Sigortası primlerinin 1 Temmuz 2008 tarihinden bu yana serbestçe sigorta şirketleri tarafından belirlendiği anımsatılan açıklamada, “Bu vesile ile belirtmek isteriz ki, devlet tarafından kontrol edilen tarife rejiminin terk edilerek, primlerin piyasa şartlarında belirlendiği serbest tarife sistemine geçiş, rekabeti ve ciddi prim düşüşlerini de beraberinde getirmiştir. Bu anlamda rekabete açık olan sistemler, her halükarda tüketicinin yararınadır” ifadeleri kullanıldı.