EKSTRA: Stajyerlik zor mu?

Ehliyette stajyerlik sürecinin zorluk yaşatıp yaşatmayacağı konusunda akıllarda soru olacağı gündemde… MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Yelkenci “Vatandaşların stajyerlik sürecini kabus gibi algılayarak telaşa kapılmamaları gerekiyor” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, stajyer sürücülerin yanlarında aileden ehliyetli birinin bulunması gibi bir zorunluluk bulunmadığını belirterek, “Bu nedenle, vatandaşların stajyerlik sürecini kabus gibi algılayarak telaşa kapılmamaları gerekiyor” dedi.

Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin, 17 Nisan’da yayımlandığını, bakanlık olarak bu değişiklikler doğrultusunda Sürücü Kursları Yönetmeliğinde değişikliğe gideceklerini aktaran Yelkenci, hazırlanan yeni mevzuatı İçişleri Bakanlığının görüşüne sunduklarını belirtti. Trafik Yönetmeliğine göre, stajyerlik süresinin 2 yıl olarak belirlendiğini anımsatan Yelkenci, bu süre içinde stajyer sürücülerin, 0,20 promil alkollü yakalanması, kırmızı ışığı, yaya üstünlüğünü, hız sınırını 3 kez ihlal etmesi halinde 75 ceza puanını doldurduklarından stajyer sürücü belgelerinin iptal olacağını anlattı. Bu durumda kursiyerin sürücü kursuna yeniden müracaat etmesi gerekecek.