BEŞİKTAŞ: Kimlikleri netleşti

Dolmabahçe Sarayı Saltanat Kapısı’nda nöbet tutan polislere yönelik el bombalı ve silahlı saldırı gerçekleştiren ve olaydan kısa süre sonra yakalanan 2 teröristin kimliği belli oldu.
Dolmabahçe Sarayı’nda nöbet tutan polislere yönelik saldırının ardından gözaltına alınan 2 teröristin Güven Usta ve Ayberk Demirdöğen olduğu belirlendi.

Beşiktaş’taki saldırının ardından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan terör örgütü DHKP-C üyesi 2 kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri sürüyor.

Bu arada, teröristlerle ele geçirilen mühimmatlarla ilgili inceleme tamamlandı.

El bombalarının Rus üretimi taarruz tipi bomba, silahın ise Çek yapımı tam otomatik silah olduğu belirlendi.

Ayrıca Çek yapımı tam otomatik silahın, 31 Ocak’ta terör örgütü DHKP-C üyesi Elif Sultan Kalsen tarafından Taksim Meydanı’ndaki polis noktasına saldırıda kullanılan silahla, el bombalarının da Kalsen’in 2 Nisan’da İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Caddesi’ndeki yerleşkesinin girişine attığı bomba ve terör örgütü üyesi Fırat Özçelik’in 1 Ocak’ta Dolmabahçe’deki saldırı sırasında attığı bombalarla aynı tip olduğu tespit edildi.

Daha önce de tutuklanmışlardı

Terörist Güven Usta, terör örgütü DHKP-C’ye yönelik 2010 ve 2013’teki operasyonlarda da gözaltına alınarak tutuklanmıştı.