BEŞİKTAŞ: Taşı toprağı altın!..

Milat Gazetesi Beşiktaş’ta büyük vurgun yapıldığını iddia etti.Haber şöyle…
Beşiktaş’ın CHP’li belediye başkanı Murat Hazinedar plan değişiklikleriyle milyonlarca dolarlık hazineyi cebe indirdi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesinin defalarca reddettiği iki imar planı değişikliğinden altı yüz 85 milyon rant elde etti.
Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın arsalarda plan değişikliği yaparak milyon dolarlık rant elde etmesine bir yenisi daha eklendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 6 kez reddettiği Taşyapı’nın Etiler’deki arsasını Beşiktaş Belediyesi imar planı değişikliği yaparak, 3 bin 182 metrekareden 10 bin metrekareye yükseltti. Bir başka imar planı değişikliği de Nispetiye’de yaşandı. 4 parsellik arsa toplam 21 bin 750 metrekare iken, plan değişikliği ile 82 bin 250 metrekareye çıkarıldı. Beşiktaş Belediyesi buradaki arsayı Orjin Grup’a konut yapması için verdi. Böylece iki arsada yapılan plan değişiklinden Beşiktaş Belediyesi altı yüz 85 milyon dolar rant elde etti.
İmar planında değişiklik
Taşyapı, Etiler’deki sağlık tesisi ve huzurevi alanında kalan arazisine plan değişikliğiyle birlikte zemin artı7 kat otel yapmak istedi. Plan değişikliğini İstanbul Büyükşehir Belediyesi 6 kez reddetmişti. Beşiktaş Belediye Meclisi bu plan değişikliğini Haziran ayı meclis gündemine taşıdı ve Etiler, 12 pafta, 1545 ada, 317 parsel plan değişikliğini meclisten geçirdi. Mevcut inşaat alanı 3 bin 182 metrekare iken, plan değişikliği ve blok kütlesi verilmesi ile toplamda yaklaşık 10 bin metrekare inşaat alanı elde edildi. 7 bin metrekare fazladan inşaat alanı elde edilmesi ile birlikte Beşiktaş Belediyesi buradan yaklaşık 80 milyon dolar rant elde etti.
605 Milyon dolarlık rant
Etiler’deki plan değişikliğinin ardından Nispetiye’deki Orjin Grup’a konut yapılması için verilen 38 pafta, 30 ada, 159-162 parsel sayılı yerin inşaat alanı 21 bin 750 metrekareden 82 bin 250 metrekareye yükseltildi. Plan değişikliği ile 1/5000 ölçekli plan ile 1/1000 ölçekli plan hükümleri gereği olan, “Kişi başı 40 metrekare yeşil alan sağlanacaktır” hükmü yok sayılarak kişi başı yeşil alan miktarı 10 metrekareye düşürüldü. Proje yeşil alan azaltıcı ve yoğunluk arttırıcı olarak değiştirildi. Yeşil alan miktarı yaklaşık yüzde 75 oranında azaltıldı. Beşiktaş Belediyesi burada yaptığı plan değişikliği ile fazladan 60 bin 500 metrekare inşaat alanı elde ederek metrekaresi yaklaşık 10 bin dolar olan dairelerden, 605 milyon dolar rant sağladı.