SİYASET: “Çıkışımız buradadır”

Ünlü düşünür Hacı Bektaş-ı Veli’yi Anmak amacıyla bu yıl 52’nci Ulusal ve 26’ncı Uluslararası törene katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kim bu ülkeyi daha iyi yönetecekse, kim kul hakkı yemiyorsa, seçimlerde onu başa getirmek zorundayız. Çıkışımız buradadır” dedi.
Hacı Bektaş-ı Veli’yi Anma etkinliğinde bu yıl hükümet ve Ak Parti milletvekillerinden katılımın olmadı. Törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ve çok sayıda CHP’li milletvekili ve belediye başkanları da katıldı. Kılıçdaroğlu, “Başbakan Kılıçdaroğlu”, “Halkın umudu Kılıçdaroğlu” sloganları arasında törenin yapıldığı Çilehane Mevkii’nde bulunan kendi adını taşıyan Kültür Merkezi’ne girdi. Gün boyu bomba ihbarlarının yapılması nedeniyle gerek Hacı Bektaş Veli Türbesi ve gerekse törenin yapıldığı Çilehane ve çevresinde polis, jandarma ve özel harekat görevlileri geniş güvenlik önlemi aldı.
Dünyanın en önemli Alevi Bektaşi inanç merkezi konumundaki Hacıbektaş ilçesini ziyaret edenler, Hacı Bektaş Veli’nin türbesinden sonra kültür merkezinde bir araya geldi. Hava sıcaklığı nedeniyle ileri geç saate ertenen kaydırılan etkinlik, saygı duruşu ile başladı. Daha sonra İstiklal Marşı, teknik arıza nedeniyle ses sisteminden verilemeyince yapılan anons üzerine İstiklal Marşı, başta Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere kültür merkezinde bulunanlar tarafından okundu. Törende, Kültür ve Turizm Bakanlığı Hacıbektaş Semah ekibi gösteri yaptı. Gösterinin ardından sunucu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajını okudu. Bu sırada salonda bulunun bir grup mesajın okunması sırasında yuhaladı.