BEŞİKTAŞ: Deprem tatbikatı

Türkiye’yi yasa boğan 17 Ağustos depremini unutmadık.

Yetkililer bu konuyla ilgili olarak bugün düzenlenecek tatbikat ile ilgili bilgiler aktardı. İşte o detaylar:

“Türkiye’yi yasa boğan 17 Ağustos depremini unutmadık. Unutmayacağız. Depreme ne kadar hazırız? Sadece 17 Ağustos değil, Beşiktaş Belediyesi olarak her zaman bu bilinçle ve bu soru ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. 17 Ağustos’un yıl dönümünde de AKUT öncülüğünce bir binamızda gerçeğini aratmayan bir tatbikata imza atacağız. Tatbikata AKUT Başkanı Nasuh Mahruki de katılacak ve tatbikat alanında enkazdan bir kişi çıkartılacak.
Beşiktaş Belediyesi, deprem gerçeğini unutmuyor… Unutturmuyor… Hepimizi derinden sarsan 17 Ağustos depreminin yıldönümünde Arama Kurtarma Derneği’nin (AKUT) öncülüğünde Beşiktaş semtimize bağlı Türkali Mahallesi’nde gerçeğini aratmayan bir tatbikat yapacağız…
AKUT öncülüğünde yapılacak olan tatbikatta ülkemizi derinden yaralayan ve hazırlıksız yakalandığımız 17 Ağustos depremi canlandırılacak.
Tatbikatta Beşiktaş İtfaiyemiz, sağlık görevlilerimiz de yer alacak. İtfaiye ekipleri de…
Olası bir depremde çıkacak olan yangın da tatbikatın bir parçası. Binada çıkacak olan yangın itfaiyemiz tarafından söndürülecek. Yaralılarımız terastan AKUT görevlilerimiz öncülüğünde indirecek. Ve deprem enkazından birebir gerçeğini yansıtan bir yaralı çıkartılacak.
25 kişilik Akut ekibinin tatbikatının ardından sıra deprem similasyonuna gelecek. Similasyon TIR’ımızda 7.4 şiddetindeki sarsıntı izletilecek ve deprem anından neler yapılması gerektiğine dair bilgiler verilecek.”

Tarih: 17 Ağustos Pazartesi

Yer: Türkali Mahalesi Muradiye bostanı sok. No: 6 Evlendirme dairesi karşısı

Tatbikat saati: 12:30