SİYASET: “MHP ile temas var”

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, günlerce süren koalisyon görüşmeleriyle ilgili çok ilginç bir iddia ortaya attı. ‘Görüşmeler oyalama taktiği miydi?’ sorusunu sorduran iddiaya göre AKP CHP’ye bakanlık vermeden koalisyon yapmak istemiş.

Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk’e konuşan Tekin, hükümeti kurmakla görevlendirilen Ahmet Davutoğlu’nun görevi iade etmesini ve hükümeti kurma görevinin zaman geçirmeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na verilmesi gerektiğini belirtti.

CHP İLE SEÇİME…
Tekin şunları söyledi:

Hükümeti kurmakla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirilmesi halinde bir hükümet mutlaka kurulur. Seçime gidilecekse bu CHP Genel Başkanı’nın başbakanlığında gerçekleşmeli.

Şu anda AKP ile seçime gidilmesi halinde kamuda seçim döneminde büyük mağduriyetler yaşatılan üç siyasi partiye daha fazla mağduriyetler yaşatılacaktır. Bunun mutlaka önlenmesi için seçime AKP hükümeti ile gidilmemesi büyük bir zorunluluktur.

Hükümetin kurulması için seçenekler bitmiş değildir. CHP ile MHP’nin bir araya gelmesi ya da MHP’nin CHP’yi dışarıdan desteklemesi formülleri var. Bunlarla ilgili temaslar yürütülüyor.

Seçimin sağlıklı yapılabilmesi için seçim güvenliği öne çıkmaktadır. Bu güvenlik bu seçimde daha da önem kazanıyor. Mevcut hükümet ile seçime gidilmesi ülke için bir felaket olur.