SİYASET: Karar günü belirlendi

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün saat 18:00 de başlayan görüşmesi sona erdi. Görüşme 4 saat 20 dakika sürdü. Ülkeyi yasa boğan terör haberlerinin gölgesinde gerçekleşen Davutoğlu-Kılıçdaroğlu buluşmasından koalisyon haberi çıkmadı. Ancak liderlerin perşembe ya da cuma günü tekrar buluşacağı açıklandı. Hürriyet gazetesi detayları şöyle: Görüşme Davutoğlu’nun, Kılıçdaroğlu’nu Başbakanlık Konutu’nun kapısında karşılamasıyla başladı.

10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci yıl dönümünde gerçeklesen görüşmede, Davutoğlu- Kılıçdaroğlu’na “İstikşafi” görüşmelerde heyetlerine başkanlık yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç eşlik etti. Görüşmede öne çıkan koalisyon alternatifinin “Uzun ömürlü reform hükümeti” olduğu öğrenildi. Davutoğlu’nun azınlık ve erken seçim hükümeti modellerini de gündem getirdiği ancak CHP tarafından kabul edilmediği belirtildi.

PERŞEMBE YA DA CUMA KARAR GÜNÜ

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Davutoğlu ile CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun 4 saat 20 dakika süren görüşmesi “Partilerimizin yetkili organlarıyla gelinen noktayı değerlendirmemizin ardından, nihai kararımızı vermek amacıyla Perşembe en geç Cuma günü yeniden buluşalım” kararıyla sona erdi. Davutoğlu, Kılıçdaroğlu’nu Başbakanlık Konutu kapısına kadar eşlik ederek uğurladı. Görüşme, Bakan Çelik ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç’un şahitliğinde ‘Baş başa görünümlü’ olarak gerçekleşti. Çelik ve Koç, Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu’nun değerlendirmelerine zaman zaman katkı vermek amacıyla söz almakla yetindi.