EKSTRA: Evleneceklere yenilik

Milyonlarca kamu çalışanını ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri devam ediyor.

Yetkili sendika Memur-Sen’in talebi hükümet tarafından kabul görürse, evlenen memura devlet 3 bin 946 TL ödeyecek. Çocuklarının evlilikleri halinde ise destek miktarı 1.578 TL olacak.

Sendikalarla hükümet arasında kamu görevlilerinin 2016-2017 yıllarına ilişkin haklarını belirlemek üzere yürütülecek toplu sözleşme görüşmelerinin ilk toplantısı geçtiğimiz günlerde yapıldı. 23 Ağustos’ta taraflar ya uzlaşarak toplu sözleşme imzalayacak ya da uyuşmazlık tutanağı imzalayacak. Anlaşma sağlanamazsa son kararı Hakem Kurulu verecek.
Aile yardımı, doğum yardımı, kreş yardımı ödeneklerinin artırılmasını teklif eden Memur-Sen’in önerileri arasında kendisi veya çocukları evlenecek memurları en çok heyecanlandıran talep ise evlenme yardımı ödeneği oldu. Toplu sözleşme görüşmelerinde kamu çalışanlarını temsil eden Memur-Sen’in talepleri arasında yer alan evlenme yardımı ödeneği için 3 bin 946 TL talep ediliyor. Yetkililer taleplerle ilgili teklifi şöyle açıkladı: “Teklifimiz kabul edilirse evlenecek kamu çalışanlarına en yüksek devlet memuru aylığının beş katı yani bugün için 3 bin 946 TL ödenecek. Çocuklarının evlilikleri halinde memura ödenmesini istediğimiz miktar ise bugün için bin 578 TL olan en yüksek devlet memuru aylığının iki katı tutarında olacak.”