EĞİTİM: Dershanelerin yeni adı…

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı yeni dershane düzenlemesini açıkladı. Bakan Avcı, Anayasa Mahkemesi (AYM) kararı üzerine dershanelerin ‘özel öğretim kursları’ olarak yeniden düzenlendiğini belirtti. Öte yandan Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, ”Yönetmelik göz boyamadan öteye gitmemiştir” diye konuştu.

Yönetmeliğe göre, üç bilim grubu altında eğitim verebilecek özel eğitim kurslarında sınıfların mevcudu 16 kişiyi geçemeyecek. Herkes kendi yaş grubunda kursa gidecek. Kurs saatleri 3-8 saat arasında olacak. Kurslar hafta içi ve hafta sonu verilecek, öğrencilerin hafta sonu sadece bir gün kursa gidebilecek. Henüz dönüşüm için başvurmamış olan dershanelerin 1 Eylül’e kadar başvurusunu yapması gerektiği vurgulandı.
Bu yönetmelik değişikliği ile AYM kararının arkasından dolanıldığını belirten Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, “AYM kararından sonra hem yasada hem yönetmelikte yeni bir düzenleme yapılmasını beklerdik. Ama, her yaptıkları düzenleme gibi sorun çözmekten çok yeni sorunlar ortaya çıkaracak” diye konuştu.
‘Gerçekdışı tavır’

AYM’nin kararı üzerine Bakanlığın geçen haftalarda bazı dershane temsilcileri ile görüştüğü hatırlatan Karaca sözlerini şöyle sürdürdü: ”Dershanecilerle görüşülerek, bu konu düzeltilemez. Eğitim çevreleri, eğitim sendikaları ve üniversite gibi yapılarla oturup konuşulmalı. Sanki bir ticari faaliyetmiş gibi düzenlemeye itiraz etmeyecek dershanecileri toplantıya çağırıp yapılan toplantı yetersiz ve gerçeklikten uzak bir tavır içeriyor.”