EĞİTİM: Tercih dönemi başlıyor

Ek tercih dönemi başlıyor… Üniversite sınavlarında ilk tercihlerde yerleşemeyen adaylar için ek tercih dönemi 17 Ağustos’ta başlıyor. İlk tercihlerde yerleşen adaylar için ise kayıtlar yarın sona erecek.
İşte detaylar:
İlk tercihlerinde yerleşemeyen öğrenciler için yeni bir fırsat olan ek yerleştirme başvuruları ise 17 Ağustos’ta başlayacak.

Üniversitelerde 784 bin 950 aday tercih ettiği bölüme yerleşti. Yerleşen öğrenciler için kayıt süresi 7 Ağustos Cuma günü sona eriyor.

Üniversitelerin doluluk oranlarına bakıldığında, İlk yerleştirme sonuçlarına göre 16’sı devlet 17’si vakıf üniversitesi olmak üzere toplam 33 üniversite tüm kontenjanlarını doldurdu. 2014 yılında %100 doluluk oranı yakalayan üniversite sayısı 10’u Devlet , 5’i Vakıf Üniversitesi olmak üzere 15’ti.

Herhangi bir bölüm ve programa yerleşemeyen adaylar için ikinci bir şans olan ek yerleştirme başvuruları da 17 Ağustos’ta başlayacak. İlk tercihlerde yerleşen öğrencilerin ne kadarının kayıt yaptıracakları 7 Ağustos’tan sonra belli olacak. Geçen yıllarda özellikle bazı bakıf üniversitelerinde yerleştirme ile kayıtlar arasında ciddi farklar oluşmuştu. Eğitimciler bu farkları, öğrenci ve velilerin yapılan burs reklamı aldatmacasına bağlamışlardı.