SAYI 327

Suruç katliamını Çarşı’da kınadılar

Suruç saldırısı sonrası HDP’li gençlik, Beşiktaş Köyiçi’nde protesto etmek amacıyla toplandı. HDP-HDK Beşiktaş Suruç katliamında yaşamını yitirenleri andı. Eylemde konuşan SGDF temsilcisi Özgür Bedel, “Sosyalist gençleri yıldıramayacaksınız” dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Beşiktaş örgütleri Suruç katliamında yaşamını yitiren sosyalist gençleri anmak ve saldırıyı protesto etmek için Beşitaş Köyiçi’nde bir araya geldi. Beşiktaş Kartal Heykeli önünde saldırıyı protosto eden HDP’liler, “Beraber savunduk, beraber inşa edeceğiz. Kobanê’den Beşiktaş’a” dedi.
HDP Beşiktaş İlçe Binası’ndan Kartal Heykeli’ne yürüyenler, Suruç katliamında yaşamını yitiren gençlerin fotoğraflarını taşıdı. Eylemde HDP ve HDK bayraklarının yanı sıra ESP bayrakları da taşındı.
Kartal Heykeli’nde kitle adına basın açıklamasını SGDF temsilcisi Özgür Bedel okudu, şunları vurguladı: “Rojava devriminin yıl dönümünde Kobanê ile dayanışmak için yola çıkan sosyalist gençlere barbar IŞİD çetelerinin saldırdı.” SGDF adına yapılan açıklamada da “Barışa ve özgürlüğe uzanan yoldaşlarımız şehit düştü. Biz bu katliamları Roboskî’den, Sivas’tan, Maraş’tan, Gazi’den biliyoruz. Sosyalistleri, devrimcileri, yurtseverleri katliamlarla yıldıramadınız, yıldıramayacaksınız. Barbar tecavüzcü IŞİD çeteleri yenilecek. Buradan sosyalist gençler adına bir kez daha söz veriyorum” şeklinde konuştu.
HDP Beşiktaş İlçesi, Suruç saldırısı sonrası 2 öğrencinin yaşamını yitirdiğini sosyal medya üzerinden duyurdu. “Ezgi Sadet’in ardından Beşiktaş Gençlik’ten yoldaşlar Büşra Mete ve Polen Ünlü de hayatını kaybetti” denildi.

Ambulansla
motor çarpıştı

BEŞİKTAŞ’TA ambulans ile motosikletin çarpışması sonucu iki kişi yaralandı. Lütfü Yaman’ın kullandığı ambulans, Beşiktaş İlçesi’nde Barbaros Bulvarı Zincirlikuyu Köprülü Kavşağı mevkisinde bir motosikletle çarpıştı. Motosiklette iki kişi olduğu tespit edildi. Kazada motosikletteki Şerefcan Kabak ile üzerinden kimlik çıkmayan bir kişinin ağır yaralandığı açıklandı. Olay yerine gelen başka ambulansların müdahale ettiği yaralılar, en yakın olarak Şişli Etfal Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ambulansın ön kısmında yer alan panel tamamen hasar alırken motosiklet yanlayarak buraya çarptığı öngörülüyor.

Beşiktaş’ta kaza
1 ölü 2 yaralı

BEŞİKTAŞ’TA girdiği virajda direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü otomobiliyle, yol kenarındaki aydınlatma direğine çarptı. Takla atarak şarampole yuvarlanan otomobilde sürücü hayatını kaybederken, araçtaki diğer 2 kişi de yaralandı. Kaza sabahın erken saatlerinde Beşiktaş Nispetiye Mahallesi Akmerkez yolunda meydana geldi. İddiaya göre Arnavutköy Sahili’nde balık tutmaktan dönen Yavuz Yıldız, otomobilinin direksiyon hakimiyetini virajı dönerken kaybetti. Ters dönen otomobilde Yavuz Yıldız ve yanında bulunan Ali Polat ile Eyüp Yıldız otomobilde sıkıştı. Sedyedeki yaralılar el ele tutuşularak yola çıkartıldı. Sağlık ekipleri sıkışan sürücü Yavuz Yıldız’ın hayatını kaybettiği belirledi. Yıldız’ın cenazesi, morga kaldırıldı.

Habersiz gömü Etiler’i karıştırdı

ETİLER’DE ağaçlık alana gömülen ölü köpek, polisi alarma geçirdi. İstanbul Etiler’de boş arazide iki kişinin kazı yaptığını gören bir çevre sakini polise ihbarda bulundu. Konuyu değerlendiren polisler, çevrede araştırma yaptı. Kazı yapıldığının kesinleşmesi üzerine olay yeri inceleme ve bomba imha uzmanlarından yardım istendi. Nispetiye Mahallesi, Peker Sokak’da bulunan ağaçlık alanda öğle saatlerinde yaşanan olayda bomba imha uzmanı bir polis, özel kıyafetini giyerek yeni kazılmış alanda el küreği ile araştırma yaptı.
Bu sırada çevredeki bir bina görevlisi, iki kişinin bir gün önce araziye doğal yollardan ölen yaşlı bir köpeği gömdüğünü söyledi. Tedbirli davranan bomba uzmanı, kazdığı arazide bir poşete sarılı ölü köpeği buldu. Olayda bir suç unsurunun olmadığı anlaşılınca, kazı çalışmasına son verildi.

Bebek’te çifte protesto

İstanbul’un ve Marmara’nın yaşam kaynağı olan Kuzey Ormanları için, 3. Köprü, 3. Havalimanı ve Kanal İstanbul gibi projeler, Temmuz ayında protesto edildi. Bebek Semt Girişimi, İstanbul Kent Savunması’nın gerçekleştirdiği bu etkinliğe, sosyal medya üzerinden destek verdi ve etkinlikleri, yürüyüşlü protesto için belirtilen programı ve saatlerle ilgili duyuruyu paylaştı.
Kuzey Ormanları ekibi internet sitesinde bunu şöyle aktarıyordu: “Katil projeler uygulanmayan mahkeme kararlarıyla sürdürülürken, 250 milyon ağacıyla, suyunu ve nefesini İstanbul’la paylaşan Kuzey Ormanları, yaşamak ve yaşatmak için direniyor. Şimdi ağıt yakma zamanı değil, katil mega projeleri durdurma, İstanbul’a nefes olma zamanı diyerek, İstanbul halkını katil projeleri durdurmak için başlatacağımız İstanbul’a Nefes Ol! Kampanyasına çağırıyoruz.”
Kampanyanın ilk standını gerçekleştirilen yürüyüş ile 5 Temmuz Pazar günü saat 17.00’da İstiklal Caddesi-Tünel’de yapıldı. Kampanya ile ilgili bilgileri paylaşmak üzere 3 Temmuz Cuma günü ise basın toplantısı düzenlenmişti. 3. Köprü projesine Beşiktaş’ta Boğaziçi Arnavutköylüler Derneği tarafından yıllar boyu mücadelesiyle dikkat çekmişti, Arnavutköy Şenliği’nde tarihi dokunun bozulmaması adına yaptıkları mücadeleleriyle tanınan ve böylelikle “3. Köprü’ye Hayır” şeklinde duruşlarıyla uzun süre hafızalarda yer edinmişti. Bebek Semt Girişimi adlı sivil toplum kuruluşu, sosyal medya ortamındaki sayfasından Kuzey Ormanları Savunma etkinliği ile ilgili protestoyu reweetleyerek destek vermiş oldu.
Öte yandan, Bebekliler Boğaz’da yapılacak Teknepark projesini de bir araya gelerek protesto etti. Muzaffer TOPAL

Geleneksel deniz sezonu açıldı!..

Beşiktaş sahil şeridi halk plajına döndü. Çevre sakinleri gittikçe artan İstanbul sıcağında Boğaz sularına kendilerini bıraktı. Bebek’ten sahil yolu boyunca yer yer denize girenlerin görüntüleri yoldan geçenlerin de ilgisini çekti. Bebek Parkı önündeki banklarda güneşlenenler de vardı. Suya hücum eden yaşlı genç yüzlerce kişi Kuruçeşme, Ortaköy ve Bebek’te güle oynaya denize girmeyi tercih etti.
Yaz sıcaklarının adeta kavurucu bir hale dönmesi ile İstanbullular kendilerini Boğaz’ın sularına attılar. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı’nın açıklamalarına göre geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da denize girmenin tehlikeli olacağı yerler için uyarıda bulundu. Bunun yanı sıra İBB’den yapılan açıklamaya göre, İstanbul’un 515 kilometrelik kıyı şeridindeki tüm sahil, plaj, iskele ve yürüyüş bantları, 30 adet daimi ve 12 adet yazlık ekiplerden oluşan toplamda 42 adet mobil temizlik ekiple aralıksız her gün temizlendiği de belirtiliyor.
Yetkililer, halk plajlarının varlığına işaret ederek temizlik, güvenlik hizmetinin sürekli verildiği plajlardan bazılarını aktarıyor:
“Çatalca, Çilingoz, Karacaköy, Ormanlı,Yalıköy, Yeniköy, Eyüp Ağaçlı, Sarıyer Kısırkaya, Kilyos, Gümüşdere, Beykoz Riva Merkez, Şile, Kızılcaköy, Sahilköy, Doğancılı, Alacalı, Sofular, Kumbaba, Ayazma, Ağlayankaya, Uzunkum, Akçakese, Kurfallı, Ağva, Tuzla Halk Plajı, Kadıköy Caddebostan 1, Caddebostan 2, Suadiye, Bakırköy, Çiroz, Güneş, Florya, Yeşilköy, K. Çekmece Menekşe, Beylikdüzü Gürpınar, Büyükçekmece, Kumburgaz, Kamiloba, Silivri, Selimpaşa, Silivri Çanta, Semizkum, Gümüşkaya.”
Kimi vatandaşlar durumdan rahatsızlık duymazken diğer semt sakinleri ise kıyıda denize girenlerin görüntü kirliliği oluşturduğunu, vatandaşların bu konuda bilinçlenerek, bu görüntüye neden olmamaları gerektiği belirtildi. (ÖZEL HABER)

BEŞİKTAŞ sahilden Sarıyer’e metro projesi

Beşiktaş merkezli İstanbul’da ulaşım ağı çalışmaları bu yılın yaz ayları içinde start aldı. Beşiktaş’tan sahil boyunca Sarıyer’e metro projesi gündeme geldi. Etiler Rumelihisarüstü mini metronun hizmete resmen girmesiyle birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın Beşiktaş’tan Sarıyer’e uzanacak olan metro çalışmasının nasıl bir bağlantı aksıyla gerçekleştireleceği ve ne zaman bu çalışmaya başlanacağı da merak konusu oldu.
Başkan Kadir Topbaş, “İnşallah Sarıyer’e Beşiktaş üzerinden sahil boyunca bir metro getireceğiz” demişti ve Beşiktaş’tan sahil yoluna doğru uzanacak olan metro istikametine işaret etmişti. Topbaş sözleri şöyle sürdürdü: “Hacıosman’a gelen bir metro var. Hürriyet Mahallesi’ne kadar geliyor. Bu metroyu sahile kadar indirmeyi planlıyoruz. Denizi doğru kullanmak gerekir. Deniz ulaşımını da bu konuda çok önemsiyoruz.” Buna göre deniz ulaşımıyla da destekleneceği düşünülen bir metro bağlantı yolu hakkında gelişmeler bekleniyor. (ÖZEL HABER)

Beşiktaş – Kabataş metrosu yolda!..

Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy-Mahmutbey-Başakşehir Hattı için çalışmalar başladı. Bu hat ile en az 5 dakika en çoğu 50 dakika olmak kaydıyla binlerce yolcu taşınacak.
Kabataş-Beşiktaş ve Halkalı-Bahçeşehir uzantıları ile birlikte İstanbul Metrosu’nun en önemli akslarından biri olarak adlandırılan Mecidiyeköy-Mahmutbey Hattı’nın Mecidiyeköy İstasyonu geri sayım başladı ve temmuz ayı içinde yapım çalışmalarının başladığı duyuruldu. Beşiktaş’ın da bünyesinde bulunan Büyükdere Caddesi’nin ve Aytekin Kotil ve Ortaklar Caddeleri arasında kalan kesiminde kısmi şerit daraltmaları yapılarak trafik akışı sağlanacağı açıklandı. Bu istasyonun yapımı sonrasında devam edilen Beşiktaş-Kabataş hattı ile ihale hazırlıkları süren Halkalı – Bahçeşehir metrolarıyla birleşeceği hatırlatıldı. Bu istasyonun tamamlanmasıyla Beşiktaş – Mecidiyeköy arası 5 dakikaya kadar düşecek. Beşiktaş – Kağıthane ise 10 dakika, Beşiktaş – Mahmutbey 31,5 dakika, Beşiktaş – Alibeyköy 12,5 dakika, Beşiktaş – Etiler 13 dakika, Beşiktaş – Sarıyer Hacıosman 25,5 dakika, Bahçeşehir – Beşiktaş 52,5 dakika Halkalı Toplu Konut – Beşiktaş 38,5 dakika olacak.
Mecidiyeköy – Mahmutbey hattı saatte 70 bin yolcu taşıyacak.

MECLİS’TE ÖNERGE VERDİLER
“Kentsel dönüşüm araştırılsın”

Beşiktaş’ın da yer aldığı, kentsel dönüşüm konusunun gündeme gelmesiyle birlikte yaşanan mağduriyetlerin araştırılmasını isteyen önerge ile öne çıkan detaylar şöyleydi: “İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş imzasıyla TBMM Başkanlığı’na sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun yürürlüğe girmesinin üzerinden 3 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen sorunların giderilemediği, aksine arttığı ifade edildi. Önergede rant peşindeki bazı müteahhitlerin vatandaşın kâbusuna dönüştüğü, vatandaşın evine konmak için işi ‘Zorbalık’ noktasına getirildiği kaydedildi. İstanbul gibi büyükşehirlerde bulunan değerli alanların hedef seçildiği belirtildi.
Önergede, şöyle denildi: “Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde bulunan değerli alanları hedef seçen ‘müteahhit çeteleri’ vatandaşlarda huzur bırakmamışlardır. Yıkılıp yeniden yapılacak bir bina için mülk sahiplerinin 2/3’sinin onayının gerekmesi gerekmektedir. Birçok müteahhit bu onay için daire alarak çoğunluk yaratma yoluna gitmektedir. Sonra ise bina yapma hakkına sahip olmaktadır. Yasaya İstanbul ölçeğinde baktığımızda 1 milyon 500 bin binanın 3/1 yenilenmesi öngörülmektedir. Beşiktaş ve diğer ilçelerde 25 yer riskli alan ilan edilmiş alan ile bu rakam 10 milyon 400 bin metrekareye tekabül etmiştir. Bu bölgelerde 25 bin bina ve 85 bin konut ve işyeri bulunduğu düşünüldüğünde ortaya 10 milyon vatandaşı yakından ilgilendiren bir tablo çıkmıştır.”

Yeni döneme hazırlanıyorlar

Sıtkı Çiftçi Gündüz Bakım Evi, öğretmenlerin ve personelin desteği ile yeni eğitim-öğretim yılına hazırlanıyor. Öğretmenler yaz ayları içinde kısa sürede duvarları çocukların neşeleneceği şekilde grafiklerle ve resimlerle donattı. 6 sınıfı bulunan bakım evinde 100 öğrenci hizmet alabiliyor. Okula kayıtlar tam gün olarak yapılabiliyor. 4 ve 5 yaş grubu öğrenciler eğitim alabiliyor. İlaç takibini okulda yapabilen hemşiresinin de olduğu bakımevinde günlük program akışı ise şöyle:
“Çocuk okula geldiğinde güne oyun zamanıyla başlar daha sonra kahvaltıya geçilir. Ardından etkinlik zamanı başlar (Sanat etkinliği, fen matematik etkinliği, Türkçe ve okuma yazma etkinliği, müzik ve branş dersleri). Öğle yemeğinin ardından dinlenmeye geçilir. Dinlenme süresi tamamlandıktan sonra oyun çalışmaları uygulanıp ikindi kahvaltısına geçilir. Son etkinlik dersi bitirildikten sonra okul çıkış saati gelir ve gün böylelikle tamamlanmış olur. Detaylı bilgi kayıt sırasında veriliyor.”
Detaylar için; Tel: 0212 281 45 94.

Önce sağlık

Hastalandınız mı? Bakıma mı ihtiyacınız var? Beşiktaş’ta Esenlik Hizmeti ve Sosyal Alarm dikkat çekiyor. Türkiye ortalamasının 2 katı oranında yaşlı nüfusa sahip olan Beşiktaş’ta yaptığı anket çalışmaları neticesinde yaşlı nüfusun temel ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik Esenlik Hizmeti Projesi devam ediyor. Ayrıca, 75 yaş üstü tüm Beşiktaş yaşayanlarının faydalandığı bu hizmet, acil durumlarda çağrı merkezi aracılığıyla yakınlarıyla temas kurmasına veya ambulans çağırmasına olanak veriyor. Detaylı bilgi edinmek ve iletişime geçmek için 444 44 55 no’lu telefonu arayabilirsiniz.

Sümer Tilmaç müzesi açılıyor

GEÇTİĞİMİZ aylarda hayatını kaybeden ünlü oyuncu Sümer Tilmaç’ın satılığa çıkarılan karavanı, müzeye dönüştürülmek üzere Beşiktaş Belediyesi tarafından satın alındığı öğrenildi. Haziran ayında katıldığı bir düğün töreninde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden tiyatro, sinema ve dizi oyuncu Sümer Tilmaç’ın ailesi tarafından satılığa çıkarılan karavanı müzeye dönüştürülecek ve Sanatçılar Parkı’nda sergilenecek. Kısa bir süre önce aramızdan ayrılan usta oyuncu Sümer Tilmaç için Beşiktaş’ta özel etkinlik de gerçekleşmişti. Etkinlik, Barbaros Meydanı’nda yapıldı ve etkinliğe Sümer Tilmaç’ın kızı ve sanatçının gözü gibi sevdiği karavanı da etkinlik alanında yer aldı.

Beşiktaş Bosna’yı unutmadı

Bosna dramı ile ilgili Beşiktaş’tan da anma sözcükleri sosyal medyada yer aldı. Beşiktaş Belediyesi, Srebrenica Soykırımı’nın 20. yılında, katledilen 8372 kardeşimizi saygı ve rahmetle andıklarına ilişkin paylaşımı twitter’da yaptı. Sosyal medya üzerinde günün anısına, “Srebrenitsa Katliamını Unutmadık”, “8372” gibi yazılı fotoğraflarla anma paylaşımları da dikkat çekti.

Yıldız Teknik’ten
külliye iddiası…

Beşiktaş Kent Dayanışması, Eğitim-Sen İstanbul Üniversiteler Şubesi ve Yıldız Savunması Üyeleri, Yıldız Teknik Üniversitesi’nin (YTÜ) Beşiktaş’ta bulunan Yıldız Yerleşkesi’nin Cumhurbaşkanlığı ofisine dönüştürüleceği iddiaları ve konuyla ilgili dilekçe veren 2 öğrenciye rektörlük tarafından soruşturma açılması üzerine basın toplantısı düzenledi. Genel seçimler öncesinde Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Beşiktaş’ta bulunan Yıldız Yerleşkesi’nin ‘Cumhurbaşkanlığı’na ait bir yere’ dönüştürülmesi ve külliye haline gelmesi istediğini söylendiği iddia edildi.

SPOR HABERLERİ

Yeni sezon fikstürü çekildi

SPOR Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu fikstürü çekildi. Sezon 14-15-16 Ağustos 2015 tarihlerinde başlayacak. Sezonun ilk yarısı 27 Aralık 2015 Pazar günü sona erecek. Ligde ikinci devre 16-17-18 Ocak 2016 tarihlerinde başlayacak ve sezon 22 Mayıs 2016 Pazar günü tamamlanacak.

Spor Toto Süper Lig’de Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) merhum başkanı Hasan Doğan’ın adının verildiği 2015-2016 sezonunun fikstürü çekildi. TFF’nin Riva’da bulunan merkezinde gerçekleştirilen fikstür çekimine federasyon yönetim kurulu üyeleri Servet Yardımcı, Nihat Özdemir, Yaşar Aşçıoğlu ve Ali Düşmez, TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş ile kulüp temsilcileri katıldı.
Ligde yeni sezon 14, 15 ve 16 Ağustos’ta oynanacak maçlarla başlayacak. Sezonun ilk yarısı 27 Aralık’ta sona erecek. Ligde ikinci devre, 16, 17 ve 18 Ocak 2016’da başlayacak ve sezon 22 Mayıs 2016’da tamamlanacak. Ziraat Türkiye Kupası finali ise 25 Mayıs 2016 Çarşamba günü oynanacak. 24 ve 25 Eylül 2015 tarihlerine denk gelen Kurban Bayramı’nın birinci ve ikinci günleri ile 31 Aralık ve 1 Ocak tarihlerinde Profesyonel Ligler ve Ziraat Türkiye Kupası’nda müsabaka oynanmayacak.
Spor Toto Süper Lig’de ilk hafta maçlarının programı şöyle:
n Sivasspor-Galatasaray
n Gençlerbirliği-Ç.Rizespor
n Konyaspor-Akhisarspor
n Fenerbahçe-Eskişehirspor
n Gaziantepspor-Kasımpaşa
n Trabzonspor-Bursaspor
n Başakşehir-Antalyaspor
n Mersin İdmanyurdu-Beşiktaş
n Osmanlıspor-Kayserispor
DERBİLER NE ZAMAN?
n 2. Hafta: Beşiktaş – Trabzon
n 5. Hafta: Trabzon – G.Saray
n 6. Hafta: Beşiktaş – F.Bahçe
n 9. Hafta: F.Bahçe – G.Saray
n 13. Hafta: F.Bahçe – Trabzon
n 15. Hafta: Beşiktaş – G.Saray
n 19. Hafta: Trabzon – Beşiktaş
n 22. Hafta: G.Saray – Trabzon
n 23. Hafta: F.Bahçe – Beşiktaş
n 26. Hafta: G.Saray – F.Bahçe
n 30. Hafta: Trabzon – F.Bahçe
n 32. Hafta: G.Saray – Beşiktaş

Avusturya kampında sezona hazırlanıyorlar

Beşiktaş, yeni sezon hazırlıklarının ikinci bölümünde Avusturya’ya gitti. Siyah-Beyazlılar, 3 günlük iznin ardından İstanbul’da toplanarak, 2. etap kamp çalışmaları için Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Graz’a uçtu.
Teknik Direktör Şenol Güneş’in, sakatlıkları bulunan Veli Kavlak ve Tolgay Arslan dışında 26 oyuncuyu kamp kadrosuna dahil ettiği bildirildi. İzinlerini yurt dışında geçiren bazı oyuncularn kampa Avusturya’da katıldı.
Avusturya kampı kadrosunda şu futbolcular vardı:
Tolga Zengin, Cenk Gönen, Günay Güvenç, Veysel Sapan, Ersan Adem Gülüm, Serdar Kurtuluş, Andreas Beck, Dusko Tosic, İsmail Köybaşı, Ramon Motta, Necip Uysal, Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Kerim Frei, Jose Sosa, Cenk Tosun, Mustafa Pektemek, Ömer Şişmanoğlu, Eslem Öztürk, Fatih Aksoy, Hamza Küçükköylü, Muhammed Enes Durmuş, Olcay Şahan, Gökhan Töre, Pedro Franco, Alexander Milosevic.
Ardından bu listeye yeni transferler Luiz Rhodolfo ve Quaresma da katıldı.
Yeni sezon hazırlıkları için 1 Temmuz’da BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde toplanan Beşiktaş, 5-16 Temmuz tarihlerinde Almanya’da ilk etap çalışmalarını gerçekleştirmişti.
Avusturya’da Bad Waltersdrof bölgesinde kamp yapan Beşiktaş, yeni sezon kampının ikinci bölümünde ağırlıklı olarak hazırlık maçları oynadı. Siyah-Beyazlı ekip, ilk hazırlık maçında 22 Temmuz Çarşamba günü Avusturya temsilcisi Sturm Graz ile karşılaştı. Ardından Nice ile oynadı 2-2 beraberlikte sonuçlandı. Beşiktaş hazırlık maçında karşılaştığı Sturm Graz’a 2-0 mağlup olmuştu. Rakip ekibin son hazırlık maçı olduğu vurgulanırken Beşiktaş’ın ilk maçı olup bu maçta mağlup oluşu, teknik patron Güneş tarafından normal karşılandı. Beşiktaş, Avusturya kampını 4 Ağustos’ta tamamlayıp, İstanbul’a dönecek.

Beck: “Çok mutluyum”

Siyah-Beyazlılar, uzun süren sağ bek arayışını sonlandırdı. Beşiktaş, Andreas Beck ile 3+1 yıllık resmi sözleşme imzaladı. Beck sözleşme gereği ilk sezon 1 milyon 300 bin Euro alacak ve her sene 100 bin Euro artarak devam edecek.
Açıklamalarda bulunan Beşiktaş’ın yeni transferi Beck, ‘Erdal Torunoğlulları ve Tayfun Korkut’a teşekkür ederim. Beşiktaş gibi büyük bir kulübe geldiğim için çok mutluyum. Taraftarların önünde kupalar kaldırmak istiyorum. Benim için yeni bir dönem başlıyor. Bu büyük kulübün bir parçası olmak büyük mutluluk’ ifadelerini kullandı.
ANDREAS BECK KİMDİR?
13 Mart 1987’de dünyaya geldi. Futbola SVH Königsbronn takımında başlayan Andreas Beck, Bundesliga ekiplerinden VfB Stuttgart’ın altyapısında uzun süre top koşturdu. 2005-2006 sezonunda VfB Stuttgart II takımında profesyonel futbola merhaba diyen Andreas Beck, 2008-2009 sezonunda bir başka Alman ekibi 1899 Hoffenheim’a transfer oldu. 1899 Hoffenheim’da 7 sezon top koşturan Andreas Beck, bu takımda iki yüzden fazla maça çıktı ve 3 gol kaydetti. Alman Milli Takım formasını dokuz kez giyen defans oyuncusu Andreas Beck, 2015-2016 sezonu başında Beşiktaş ile sözleşme imzaladı.

Sessiz transfer: “Dusko Tosic”

Beşiktaş, Gençlerbirliği ile sözleşmesi sona eren Dusko Tosic’e imzayı attırdı. Kulüpten yapılan açıklamada, Dusko Tosic ile 2+1 yıllık sözleşme yapıldığı belirtildi. Siyah-Beyazlı kulüp, Sırp futbolcuya ilk yıl 900 bin Euro, ikinci yıl 950 bin Euro garanti para ödeyecek. Tosic ayrıca maç başı 10 bin Euro para alacak. Dusko Tosic 2016-17 sezonunda 35 resmi maçta forma giydiği taktirde sözleşmesi otomatikman bir yıl uzayacak ve bu durumda 950 bin Euro garanti para ve 10 bin Euro maç başı ücret verilecek.

Rhodolf’da imzayı attı

Spor Toto Süper Lig’de yeni sezona Şenol Güneş önderliğinde hazırlanan Beşiktaş, yeni transferine kavuştu. Siyah-Beyazlı ekibin, Brezilya’nın Gremio takımından renklerine bağladığı Luiz Rhodolfo sağlık kontrolünden geçti, ardından resmi imzayı attı. Sambacının imza töreninin ise ilerleyen zamanlarda gerçekleşmesi bekleniyor.
Beşiktaş’ın yeni transferi Luiz Rhodolfo, İstanbul’a gelir gelmez ilk açıklamalarını yaptı. Brezilyalı futbolcu, “Taraftarlarımız beni karşılamaya geldi. Ben de onları saha içerisindeki performansımla iyi karşılamak istiyorum. Buraya gelmeden önce Instagram ve YouTube’da birçok video izledim. Şimdi bu görüntüleri canlı olarak izleyeceğim” dedi. Kartal’ın yeni Sambacısı şöyle devam etti: “Beşiktaş hakkında çok iyi bilgiler aldım. Türkiye’de güce dayalı, sert bir futbol oynanıyor. Kaybetmekten nefret eden bir yapım var. Takımda tanıdığım oyuncular var. Beşiktaş formasını en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Takıma hızlı bir şekilde adapte olmaya çalışacağım. Amacım hocamın gözüne girip formayı kapmak. Topa sert ve önsezileri güçlü bir oyuncuyum. Burada olduğum için çok mutluyum. Beşiktaş taraftarı bana güvensin. Buraya beni getiren kimseyi mahçup etmeyip kanımın son damlası-
na kadar savaşacağım.”

Q7 yuvaya döndü
“Hoşgeldin”

Ricardo Quaresma’yı Beşiktaş’ta… Atatürk Havalimanı’nda yaklaşık 7 bin Siyah-Beyazlı taraftar karşılarken yaşanan izdihamda Portekizli oyuncu zor anlar yaşadı. Saatler öncesinde havalimanına gelerek Portekizli oyuncuyu bekleyen Siyah-Beyazlı taraftarlar burada ‘Gelsin artık Quaresma’ ve ‘Alemin kralı geliyor’ tezahüratları yaptılar. Quaresma pasaport kontrolünden sonra havalimanından çıkışta büyük bir taraftar ilgisiyle karşılaştı. Kendisini kulüp binasına taşıyacak araca çok zor şekilde ulaşabilen Quaresma daha sonra havalimanından ayrıldı. Yıldız futbolcuyu burada izdihamdan polis memurları korurken, kol kola giren polislerin Quaresma’yı çember içine alarak izdihamdan korumaya çalıştıkları görüldü.
Öte yandan, Beşiktaş’a yeniden dönen Quaresma sağlık kontrolünden geçti. Acıbadem Sports’ta gerçekleştirilen kontrollerde detaylı kan tetkikleri yapılan Ricardo Quaresma, ortopedi, iç hastalıkları, göz, kulak – burun – boğaz, genel cerrahi ve kardiyoloji bölümünde muayene edildi. Portekizli futbolcu Q7 daha sonra akciğer ve kardiyak testleri ile radyolojik kontrollerden geçirildi.

Yılın futbolcusu seçmiştik

GELENEKSEL olarak her yıl düzenlenen ve “Yılın Futbolcusu” seçilerek kupayla ödüllendirilen futbolcular arasında geçtiğimiz yıllarda Q7 de vardı. İşte o anlardan biri… Beşiktaş Medya Grup İmtiyaz Sahibi İsmail Baştuğ ve Genel Koordinatör Didem Tutal Beşiktaş’ın sevilen futbolcusu Quaresma’ya “Yılın Futbolcusu” kupasını veriyor.

Alexander Milosevic
kalsın mı gitsin mi?..

Kampa geç katılan Alexander Milosevic, kısa süre içerisinde sergilediği etkili futbolla teknik heyetin beğenisini kazandı. Takımdan gönderilmesi planlanan İsveçli futbolcunun şimdi ise kadroda tutulması düşünülüyor. Milosevic, kampa geç katılmasına rağmen kısa süre içerisinde sergilediği istekli futbolla teknik direktör Şenol Güneş’in beğenisini kazanmayı başardı. Ülkesinin U21 Milli Takımı’yla Avrupa Şampiyonluğu yaşayan ve ardından takımın yeni sezon hazırlıklarına katılan 23 yaşındaki futbolcu için ilk etapta yönetime, ‘Satılabilir’ raporunu veren Güneş’in, bu fikrini değiştirdiği öğrenildi. Kamptaki çift kale maç çalışmalarında orta alanın geri bölgesinden oyunu başarılı bir şekilde kuran ve hava toplarında da oldukça hakim bir görüntü sergileyen genç yıldızı yeniden denemeyi hedefleyen tecrübeli çalıştırıcının bu ismi kadroda tutmayı düşündüğü bildirildi.

Tolgay’a terapi!..

Avusturya’da gerçekleştirilen ilk kampta çapraz bağları kopan ve yaklaşık 6 ay sahalardan uzak kalacak olan Tolgay Arslan, dizindeki sakatlık nedeniyle ameliyat oldu. Beşiktaş Sağlık Kurulu, sol diz artroskopik ön çapraz bağ rekonstrüksiyonu ameliyatının başarılı geçtiğini bildirdi. Takım arkadaşları ise Tolgay’ı deyim yerindeyse bir an olsun yalnız bırakmıyor. Sürekli arkadaşları tarafından aranan Tolgay bu şekilde bir anlamda terapi görüyor.

1903 Kara Kartallar’dan iftar

İftar programları renkli görüntülere sahne oldu. Beşiktaş’ın birçok mahallesinde Ramazan ayı boyunca her gün iftar sofrası kuruldu. Kamu ve kurum kuruluşların, sivil toplum örgütlerince düzenlenen iftar programlarında spor ve siyasetin önde gelen isimleri de buluştu. 1903 Karakartallar Derneği Başkanı Cengiz Sarıkaya’dan İftar Yemeği düzenlendi. 1903 Karakartallar Derneği Başkanı Cengiz Sarıkaya, derneklerinin bulunduğu mahallede sokak iftarı verdi. Sahura kadar devam eden muhabbet toplantısına; Dernek Başkanı Cengiz Sarıkaya, Genel Sekreter Ahmet Ürkmezgil, Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Kaya Yılmaz, Basketbol Şubesi, Dernekler ve Taraftarlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özköse, BJK Şirketler Grubu Genel Koordinatörü Uğur Gökhan Sarı, Taraftar ve Dernekler Sorumlusu Selçuk Kaynarkan, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Gazeteci Televizyon sunucusu Neşe Berber, Yunanistan Türkleri Derneği Başkanı Ehat Can ve basın mensupları katıldı.
Geceye katılan Beşiktaş taraftarları iftar yemeğini marşlarla coşturdu.

Veli’nin sorunu ne?..

Beşiktaş, hem sevindirici hem de şaşırtıcı bir haber aldı. Omzundaki problem, konulan yeni teşhisle büyük ölçüde giderilmiş ve futbolcunun artık çalışmalara başlamak için hazır hale geldiği müjdesi verilmişti. Yaklaşık 3 aydır takımdan ayrı olan Veli’nin sakatlığının ilginç bir hikayesi var.
Geçen sezon Avusturya’da omzundan ameliyat olan Veli, sezon bitimine 6 hafta kala kas çekmeleri nedeniyle oluşan ağrı yüzünden kolunu oynatamaz hale gelmişti. 2 ay bu şekilde idare etse de ağrılar şiddetlenince tekrar Avusturya’da ameliyatını yapan doktorun yolunu tuttu. Bu arada Türkiye’de 4’ü profesör 5 doktor tarafından muayene edilen Veli’nin derdine çare bulunamamıştı. Geçen sezonun son 1.5 ayında çözümü Avusturya’da arayan Veli, Şenol Güneş’in gelişi ile birlikte Almanya kampına götürülmüş ve daha sonra izin alarak tedavi için doktor doktor gezmeye başlamıştı. Ancak bayramın ikinci günü gelen haber Siyah-Beyazlıları hem sevindirdi hem de şaşırttı. Çünkü Veli’nin sıkıntısında kulübe bildirilen ifade şuydu: “Doktorlar Veli’nin omzundaki ağrıların nedenini ameliyat olduğu omzunda ararken problemin kaynağının boyundan gelen bir sinirin iltihaplanması olduğu ortaya çıktı.”
Kulüp doktorundan yapılan en son açıklama ise şöyle: Beşiktaş’ta uzun süredir sakatlığı bulunan Veli Kavlak, 3 ay daha sahalardan uzak kalacak. Kulüp doktorunun açıklamasına göre omuz ve kasık bölgesindeki sakatlıklarından dolayı Veli Kavlak sahalardan en az 3 ay uzak kalacak. Eğer Veli ameliyat olursa da 6 ay yok.
Kulüp doktoru Sarper Çetinkaya, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Veli’nin tedavi sürecinin devam ettiğini ve 2-3 ay daha takıma dönmesinin zor olduğunu söyledi. Sarper Çetinkaya, Veli’nin özel bir tedavi programı uygulayacağını ve olumlu olması durumunda en az 2-3 ay sonra takıma döneceğini açıkladı. Çetinkaya, bu süre sonunda ameliyat gerekirse Veli’nin takıma dönme süresinin 6 ayı bulabileceğini ifade etti.

Erik Murphy Beşiktaş’a imza attı

Basketbol Süper Ligi takımlarından Beşiktaş İntegral Forex, Erik Murphy’yi de renklerine kattı. Beşiktaş Kulübü’nden yapılan açıklamaya göre, 2015-2016 sezonu transfer çalışmaları kapsamında 25 yaşında 2,08 metre boyundaki power-forvet Finlandiyalı Erik Murphy ile 2 yıllık sözleşme imzalandı. Siyah-Beyazlı takımın yeni transferi, NBA takımlarından Chicago Bulls’un ardından Utah Jazz’a transfer oldu. 2014-2015 sezonu başında Cleveland Cavaliers takımına transfer olan Finlandiya Milli Takımı oyuncusu, aynı sezonun ortasında başka bir NBA ekibi Boston Celtics ile anlaşma sağladı. Son olarak D-League takımlarından Austin Toros forması giyen Erik Murphy, 55 maçta 11,9 sayı, 5,5 ribaunt ve 1,6 asist ortalamalarıyla oynadı.

Kartal’a Fransız voleybolcu

Siyah-Beyazlı Erkek Voleybol Takımı, geçen sezon G.Saray forması giyen smaçör Samuel Tuia ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. Erkekler Voleybol 1. Lig takımlarından Beşiktaş, geçen sezon Galatasaray forması giyen smaçör Samuel Tuia’yı renklerine bağladı. Beşiktaş Kulübü’nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 1986 doğumlu ve 1,95 metre boyundaki Fransa Milli Takımı oyuncularından Tuia ile 1 yıllık sözleşme imzalandı.

MAGAZİN HABERLERİ

“HER ŞEY AŞKTAN”
ETİLER- Sezen Aksu’nun oğlu Mithatcan Özer’le rol aldığı ‘Her Şey Aşktan’ adlı sinema filminin çekimleri devam eden Hande Doğandemir dostu Lal Denizli’yle geçen hafta Etiler’de bir araya geldi. Yoğun geçen set temposuna ufak bir ara verdiğini dile getiren Hande Doğandemir, “Setimiz harika devam ediyor” diye konuştu. Başında yazmasıyla dikkat çeken Lal Denizli’yse gazetecilere, “İyi günler arkadaşlar” diyerek uzaklaştı.
LOHAN İSTANBUL’DA
ORTAKÖY- Dünyaca ünlü ABD’li yıldız Lindsay Lohan, geçtiğimiz haftalarda gizlice geldiği İstanbul’da eğlence dolu günler geçirdi. Lohan, tavuk göğsü yiyerek sosyal medya hesabından paylaştı. Ünlü oyuncu daha sonra arkadaşlarıyla birlikte Ortaköy’de bir restorana giderek yemek yedi ve bir gece kulübünde eğlendi. Ünlü oyuncu Lohan 2 günlük tatilden sonra Türkiye’den ayrıldı.
NEŞELİ ALIŞVERİŞ
ETİLER- Ünlü şarkıcı ve besteci Yıldız Tilbe geçen hafta alışveriş için Akmerkez’e geldi. Yakın bir arkadaşı ile görüntülenen Yıldız Tilbe, Akmerkez’deki giyim ve ayakkabı mağazalarını gezdi. Sanatçının neşeli hali ise dikkatlerden kaçmadı. Mağazaları tek tek dolaşan Yıldız Tilbe, kendisini gören hayranlarını kırmayarak, hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. Ünlü şarkıcı, “Hayat güzel. Alışveriş yapıyorum. Hayranlarıma fotoğraf çektiriyorum. Çok mutluyum” diye konuştu.
“SİZİ KİM ÇAĞIRDI?..”
KURUÇEŞME- Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil Kuruçeşme Huqqa’da geçen hafta arkadaşlarıyla akşam yemeği yedi. İngiltere’nin Arsenal takımında top koşturan Arsenal’ın ünlü futbolcusu Mesut Özil muhabirleri karşısında görünce “Merak ediyorum sizi buraya kim çağırdı. Neden beni takip ediyorsun. Başkalarıyla ilgilenin” diye tepki gösterdi. Ünlü futbolcu kendisi için hazırlanan sürat teknesine binerek uzaklaştı.
“BANGIR BANGIR”
ETİLER- Bu yaz “Bangır Bangır” albümüyle damga vuran Gülşen müzisyen sevgilisi Ozan Çolakoğlu ile geçen hafta Akmerkez’deydi. Bir beyaz eşya mağazasından Türk kahvesi makinesi alan Gülşen vitrinlere bakmayı da ihmal etmedi. Gazetecilerin müzik çalışmaları nasıl gidiyor sorusuna, “Belli olmuyor mu. Bangır Bangır geliyor. Her şey harika. Daha ne olsun. Sağlık ve mutluluk yeter” diye Gülşen sevgilisi Ozan bir süre dolaştıktan sonra AVM’den ayrıldılar.