TÜRKİYE: Terörle mücadele

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında Çankaya Köşkü’nde özel güvenlik toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Başbakanlık Başmüşaviri Hatem Ete, Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanı Kemal Ökem ile Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz katıldı.
Toplantı sonrası Başbakanlıktan vurulan PKK ve IŞİD hedefleriyle ilgili açıklama geldi.İşte o açıklama:

Başbakanlık Koordinasyon Merkezinden yapılan açıklamada, ülkenin ve milletin güvenliği ve huzuru için başlatılan operasyonların devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, 23 Temmuz’da gerçekleştirilen Güvenlik Toplantısı’nda alınan kararlar çerçevesinde yürütülen operasyonlarda gelinen durum ve bundan sonraki sürecin bugün saat 02.20’de Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında tekrarlanan Güvenlik Toplantısı’nda ele alındığı hatırlatıldı.

Toplantıda operasyonları yürütmekte olan birimlerin Başbakan Davutoğlu’na gelinen aşama ve sürecin bundan sonraki safahatına ilişkin brifing verdiği kaydedilen açıklamada, “Terörle mücadelede alınacak ilave tedbirler kararlaştırılmış, ilgili kurumlara gerekli talimatlar verilmiştir” ifadesi kullanıldı.

DAEŞ, PKK, DHKP-C

Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenliğini, güvenlik güçleri ile sivil vatandaşlarının huzur ve emniyetini tehdit eden DAEŞ, PKK ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik operasyonların yurtiçi ve sınır ötesi olarak sürdürüldüğü belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

“Gece boyu devam eden ve Türk Hava Kuvvetleri tarafından Suriye’deki DAEŞ terör örgütü ile Kuzey Irak’taki PKK terör örgütü hedeflerine dönük icra edilen harekat Türk Silahlı Kuvvetleri’nin milli imkan ve kabiliyetleri ile gerçekleştirilmiştir.