BEŞİKTAŞ: Dönüşüm toplantısı

Beşiktaş Kent Dayanışması, Eğitim-Sen İstanbul Üniversiteler Şubesi ve Yıldız Savunması üyeleri, Yıldız Teknik Üniversitesi’nin(YTÜ) Beşiktaş’ta bulunan Yıldız Yerleşkesinin Cumhurbaşkanlığı ofisine dönüştürüleceği iddiaları ve konuyla ilgili dilekçe veren 2 öğrenciye rektörlük tarafından soruşturma açılması üzerine basın toplantısı düzenledi.

Genel seçimler öncesinde Yıldız Teknik Üniversitesi’nin (YTÜ) Beşiktaş’ta bulunan Yıldız Yerleşkesinin ‘Cumhurbaşkanlığı’na ait bir yere’ dönüştürülmesi ve külliye haline gelmesi istediğini söylendiği iddia edildi.

Açıklama üzerine, Yıldız Yerleşkesi’nin akıbetini soran 2 öğrenciye ‘üniversitede izinsiz afiş asmak ve stand açmak’ gerekçesiyle YTÜ Rektörlüğü tarafından soruşturma açıldı. Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Beşiktaş Kent Dayanışması, Eğitim-Sen İstanbul Üniversiteler Şubesi ve Yıldız Savunması üyeleri, Yıldız yerleşkesinin 1999 yılından bu yana parça parça Davutpaşa Kampüsü’ne taşındığını, geriye Mimarlık, Gemi İnşaatı ve Makine Mühendisliği bölümlerinin kaldığını ifade etti.

Başbakanlık Çalışma Ofisinin yer aldığı Dolmabahçe’yi örnek gösteren Beşiktaş Kent Dayanışması üyesi Ersin Kiriş “Biz bunu daha önceden biliyoruz. Burası daha önce kamunun kullandığı bir alandı. Bugün cumhurbaşkanı ya da başbakanın orada olduğu günlerde vapura gitmenin bile zor olduğu, halkın kullanımının gün gün yok olduğu bir durum oluşuyor. Aynı şey Yıldız’ın da başına gelecek” diye konuştu.