TÜRKİYE: Para ve altın trafiği iddiaları

Para ve altın trafiği iddialari gündemde…
İşte o rapor.
Gümrük ve Ticaret Başmüfettişi Mehmet Eryılmaz’ın 17-25 Aralık soruşturmalarının kilit ismi Rıza Sarraf’ın peşini bırakmadığı ortaya çıktı. Geçen yıl Sarraf’ın Zencani ile ilişkilerini saptayan başmüfettiş, Sarraf’ın kuryesi Adem Karahan’ın anlatımlarıyla para ve altın trafiğini de ortaya çıkardı.

Cumhuriyet gazetesinden Ali Açar’ın haberine göre; 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasının kilit ismi İşadamı Rıza Sarraf’ın kuryelerinden Adem Karahan’ın Gümrük ve Ticaret Başmüfettişi’ne verdiği ifadede “Türkiye-Dubai-İran hattındaki para trafiğini” deşifre ettiği ortaya çıktı. Sarraf’ın İran’a para trafiğini araştıran Müfettiş Mehmet Eryılmaz’a 1.5 ay önce konuşan Karahan, Sarraf’ın kendisi ve bir çok kişi adına şirket kurdurduğunu, bu şirketlerin hesaplarına gelen günlük 3-5 milyon doları çekerek şirkete getirdiğini itiraf etti. Dubai’den Türkiye’ye, Dubai’den İran’a kadar bir çok ülkeye nakit para götürmede kuryelik yaptığını da anlatan Karahan, müfettişe yurtdışına altınları nasıl götürdüklerini anlattı. Yurtdışına giriş-çıkışlarda gümrük memurları ve bazen de polisin çantalarını aradığını deşifre eden belirten Karahan, “Dubai’ye külçe altın götürürken kalabalık bir kurye ile giderdik. Hepsinin çantasında 30- 40 kilo altın olurdu. Gümrük beyanları ile ben ilgilenmezdim” itirafında bulundu.

SARRAF İLE KURYELİK İLİŞKİLERİNİ İTİRAF ETTİ

Gümrük Bakanlığı’nın 11 ay önce hazırladığı ve İran’da halen hapiste olan Babek Zencani-Rıza Sarraf’ın firmaları arasındaki ticari ilişkilerin yer aldığı raporun ardından soruşturmanın Gümrük ve Ticaret Başmüfettişi Mehmet Eryılmaz tarafından derinleştirildiği ortaya çıktı. 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında Kocaeli’nde gözaltına alınan Rıza Sarraf’ın kuryesi Adem Karahan’ın da derinleştirilen soruşturma kapsamında yaklaşık 1,5 ay önce Mehmet Eryılmaz’a ifade vererek Sarraf ile kuryelik ilişkilerini itiraf ettiği ortaya çıktı.

İste detaylar:http://odatv.com/mob_n2.php?n=para-ve-altin-trafigini-anlatti-1707151200