SPOR: Fikstürde ilk 4 maç şoku!

Spor Toto Süper Lig 2015-2016 Hasan Doğan Sezonu fikstürü çekildi. Henüz stadı tamamlanmayan Siyah-Beyazlılar’da fikstür şoku yaşanıyor.
Beşiktaş’ın tüm Süper Lig takımları gibi 2015-2016 sezonu fikstürü belli oldu. Siyah-Beyazlılar ilk iç saha maçında Trabzonspor ile oynayacak. Kartal’ın ilk derbi maçı ise 6. haftada Fenerbahçe ile…

Vodafone Arena’nın henüz tamamlanmamış olması nedeniyle iç saha maçlarının bir bölümünü başka statlarda oynayacak olan Beşiktaş, Trabzonspor maçını yönetimin belirleyeceği bir statta oynayacak.

Başkan Fikret Orman, Vodafone Arena’nın Eylül-Ekim ayı arasında tamamlanacağını ifade etmişti. Başkan Fikret Orman ilk 4 maçı deplasmanda oynamak için TFF’ye başvuruda bulunacaklarını da belirtmişti.

Ancak TFF bu yönde bir karar aldığını henüz açıklamadı.

Eğer TFF Beşiktaş’ın bu isteğini kabul ederse Siyah-Beyazlılar ilk 4 maçını deplasman statüsünde oynayacak. 6. haftada oynanacak Fenerbahçe derbisine kadar Vodafone Arena yetişmezse Beşiktaş, tıpkı 2. haftadaki Trabzonspor mücadelesi gibi bu derbiyi oynamak için başka bir stadyum bulmak zorunda kalacak.

Siyah-Beyazlılar bu durumda iç sahadaki ilk derbi maçını 15. haftada Galatasaray ile oynayacak. Beşiktaş’ın, Vodafone Arena’nın yapımı devam etmesi sebebiyle ilk 4 iç saha maçını başka bir stadyumda oynama ihtimali doğdu. Siyah-Beyazlılar böyle bir durumda Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda oynamak için federasyona başvuruda bulunabilir.

Fikstür çekimi sonucunda Beşiktaş ve Başakşehir’in 8 hafta süreyle aynı zamanda İstanbul’da maç yapma şansı bulunmaması da Başakşehir Fatih Terim Stadı’nın seçilebileceğini gösteriyor. 4. hafta maçında da Beşiktaş, iç saha maçı olarak Medipol Başakşehir ile karşılaşacak.

İşte Beşiktaş’ın fikstürü:

1.HAFTA: Mersin İY-BEŞİKTAŞ

2.HAFTA: BEŞİKTAŞ-Trabzonspor

3.HAFTA: Gaziantespor-BEŞİKTAŞ

4.HAFTA: BEŞİKTAŞ-Başakşehir

5.HAFTA: Gençlerbirliği-BEŞİKTAŞ

6.HAFTA: BEŞİKTAŞ-FENERBAHÇE

7.HAFTA: Eskişehirspor-BEŞİKTAŞ

8.HAFTA: BEŞİKTAŞ-Ç.Rizespor

9.HAFTA: Antalyaspor-BEŞİKTAŞ

10.HAFTA: BEŞİKTAŞ-Kasımpaşa

11.HAFTA: Bursaspor-BEŞİKTAŞ

12.HAFTA: BEŞİKTAŞ-Sivasspor

13.HAFTA: BEŞİKTAŞ-Akhisar

14.HAFTA: Kayserispor-BEŞİKTAŞ

15.HAFTA:BEŞİKTAŞ-Galatasaray

16.HAFTA: Osmanlıspor-BEŞİKTAŞ

17.HAFTA: BEŞİKTAŞ-T.Konyaspor