TÜRKİYE: Gözler görüşme detaylarında…

Deniz Baykal, Türkiye’nin kilitlendiği görüşmenin ardından açıkladı.
İşte detaylar:
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Deniz Baykal görüşmesi sona erdi. Erdoğan koalisyona nasıl bakıyor? Özel bir talebi oldu mu? Deniz Baykal, Türkiye’nin kilitlendiği görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Baykal’ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle;

Seçimlerin tamamlanmasından sonra yeni TBMM’nin açılışından önce Cumhurbaşkanı’nın bu Meclis’e geçici Başkan olarak görev yapacak bir milletvekili oalrak Meclis çalışmalarıyla ilgili bir değerlendirme yapma ihtiyacı çerçevesinde bugün bu buluşması gerçekleşmiştir. Bu sabah bu şekillendi. Cumhurbaşkanı’nın böyle bir görüşmeyi gerçekleştirmek istediği ifade edildi.

“KOALİSYON GÖRÜŞMESİ YAPMA KONUMUM YOK”

Ayrıntılı kapsamlı önümüzdeki siyaset döneminde Meclis’te gündemi, Türkiye’nin önündeki sorunlar ayrı ayrı kapsamlı bir şekilde konuşuldu. Koalisyon görüşmesi yapma konumum yok, olamaz. Ben bir milletvekiliyim. Partilerin Genel Başkanları, yetkili organları var. Onlar bu konuda çeşitli hazırlıklar, çalışmalar yapıyorlardır umarım, tahmin ederim. Benim o çalışmaların herhangi birisiyle ilgili bir somut girişimim olamaz.

Fikir alışverişi olarak Türkiye’de ne yapmak lazım, nasıl yapmak lazım, ne olur? Bu konularda genel Parlamentoda uzun süre görev yapmış bir milletvili olarak ve şimdi de geçici Meclis Başkanı olacak bir kişi sıfatıyla sayın Cumhurbaşkanı ile karşılıklı değerlendirmeler yaptık.

AK PARTİ İLE CHP KOALİSYONU OLUR MU?

Bu konuda yetkili arkadaşlarımız var. CHP adına bu konuda yetkili organlar açıklama yapacaktır.

“CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN HER TÜRLÜ KOALİSYON ÇÖZÜMÜNE AÇIK”

Türkiye’de istikrarın sağlanması, bir çözümün bulunması, gerektiği konusunda ortak bir anlayışa sahip olduğumuzu gördüm. Cumhurbaşkanı’nın her türlü koalisyon çözümüne açık bir anlayış içinde olduğunu gördüm. Muhalefetin kendi arasında bir koalisyon oluşturmasına itirazı olmadığını gördüm.