BEŞİKTAŞ: Mecliste olaylar bitmiyor!..

Son zamanlarda Beşiktaş Belediyesi Meclis toplantıları oldukça hararetli geçiyor. Yaşanan olaylar üzerine vatandaşlar “Beşiktaş Belediyesi Meclisi’nde neler oluyor?” diye soruyor.
BİRBİRLERİNİN ÜZERİNE YÜRÜDÜLER
Geçen ayki toplantıda eski bir meclis üyesi ile yeni bir meclis üyesi toplantı çıkışında adeta birbirlerine girdi. Araya girenler olayı büyümeden ayırdı. Taraflar karşılıklı küfürleştiler.

KADIN SANATÇI İSYAN ETTİ
Bu ay ki mecliste ise her iki oturumda da yine sancılı dakikalar yaşandı. İlk meclis toplantısında bir kadın sanatçı kültür faaliyetlerine engel olunduğu gerekçesiyle Belediye başkanı ve meclisi protesto etti. Protesto bir kayıtla sosyal medya üzerinden göisterildi. Mecliste yaşanan gerginlikler kaygı ile izlendi. Olaylara bir çok meclis üyesi de karıştı.
TARTIŞMALI PLANLAR GÜNDEM YARATTI
Son oturumda ise bu sefer imar planlarındaki iddialar gündeme taşındı. 6 planın seçimlerden bir gün önce meclise getirilmesi anlamlı bulundu. Daha sonra 5 planın geri çekildiği söylendi.
Bir sonraki mecliste ise, izleyenlerin önlendiği planlı olarak araçların ve Beşiktaş dışından gelen kişilerin gerçek Beşiktaşlıların toplantıları izlemesinin engelllendiği iddia edildi.
Bir önceki mecliste gündeme getirilen 1 plan meçlisten geçti. Bu planında yıllardır bekleyen ve yeşili adeta katleden bir plan olduğu AKP’li bir meclis üyesine ait alanı içerdiği belirlendi.

HABERLER YALANLANDI
Belediye yetkilileri ise; yaptıkları açıklamalarda planın mahkeme kararı olduğu ortaya konup, İBB’nin de haberi olduğu öne sürülerek, savunma yapıldı. Konuyla ilgili mahkeme süreci ise medya organlarında tüm ilginçliği ile kamuoyuyla paylaşıldı. Engelleme ve diğer olaylarla ilgili iddialar ise yine belediye yetkilileri tarafından red edildi. Bazı kişilerin husumet içinde davrandıkları açıklandı.