Ne yazık ki kötü bitti!..

Sevgili Beşiktaş’lılar, sizlerle zaman zaman beraber oluyor ve BJK’mizi değerlendiriyoruz, hep üzerine basa basa yazıyorum, TOPLAMA TAKIMLA ADETA BİR LEJYONER ORDUSU İLE BİR YERE VARAMAZSINIZ.
Kısa dönemlerde bazı başarılara imza atarsınız, ama sonunda FB ve GS gibi ezeli rakiplerine 0 çeker, hem kendini, hem de milyonlarca taraftarını perişan edersiniz. Yalnız bununla da kalmaz bu lejyonerlere, hocalarına ve aracı menajerlerine ödediğiniz transfer ve tazminat gibi astronomik paralarla, maddi açıdan da UEFA’nın ciddi cezalarına, yaptırımlarına hatta ve hatta, UEFA MAÇLARINDAN MEN CEZALARI DA ALIRSINIZ (Nitekim almıştık). Özetle hem sportif açıdan hem de mali açıdan iki yakanız bir araya gelmez, sıkıntınız bitmez, sıkışınca kongre kararı alır BİZDEN İYİ YAPACAK VARSA GELSİN DERSİNİZ.
Tabii ki milyon dolar borç, temlik, haciz vs. vs. durumlar dolayısı ile gırtlağa kadar borçlu kulübe de kimse talip olmaz, olamaz.
Bu durumun tek kurtuluş çaresi onunla bununla aşık atmadan kendi doğrularınla, kendi öz yapına dönmektir.
Taraftarını milyon dolarlar harcayarak yıllarca üzeceğine, onlara vereceğin belli vadeli sözlerle ileriye dönük alt yapı çalışmalarını başlatırsın, kendini kabul ettirmiş akademisyen hocaların ve eski değerli futbolcularınla 1984 – 1994 arası takımındaki gibi, RIZA – ZİYA-FİKRET – METİN – ALİ-FEYYAZ – GÖKHAN – SÜLEYMAN – FUAT – VB GENÇLERİ İLE SAMET – ULVİ – KADİR – RECEP VB AĞABEYLERİNİ BİR ARAYA GETİRİR 3 – 4 YIL SONRA YENİLMEZ BİR ARMADA TAKIM YARATIRSIN. Hele böyle bir takıma, takımın omurgasını teşkil eden libero – orta sahanın ortası ve de santrafora 3 tane süper yabancıyı da iyice seçip alırsan, sırtın yere gelmez, bırak ülkedeki kupaları GS gibi UEFA hatta şampiyon kulüpler finallerine kadar gidersin.
Bu sene UEFA’ya gideceğiz, hadi birkaç yabancıyı yolla yerine adam al, yerli oyuncuları yolla, yerine adam al. Pekiyi senin ALT YAPINDAN GELECEK FUTBOLCUN NEREDE? YOK. O zaman bu durumun seneye de, öbür seneye de aynen devam eder.
3-5 senede bir belki tesadüfen bir şampiyonluk yakalarsın, YAŞA VAROL diye alkışlanırsın, sonra aynı senaryo devam eder ve de sürer gider, aynı 1994’de başlayan DURAKLAMA DEVRİNİN 2000’li yıllarda düşüşe geçip ta bu günlere kadar geldiği gibi. Yaşarsak bu düzen devam ettiği sürece göreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.
İnşallah BJK kulüp başkan ve yöneticileri veya gelecek yeni başkan ve yöneticiler bu yanlışları görür ve BJK’mizi yeniden yapılanmayla LAYIK OLDUĞU YERLERE TAŞIRLAR.
Gelelim mali ve idari kongreye. Yine havanda su dövüldü, öyle anlar oldu ki utandım, sıkıldım.
Kulübümüzde köklü değişime gitmenin BÜYÜK REFORMLAR YAPMANIN ZAMANI GELDİ GEÇİYOR, BENDEN SÖYLEMESİ.
Ne oldu Y. DEMİRÖREN’in DENETİM RAPORU. Dedikodular doğruysa sahte faturalar vergi kaçırmalar falan filan varmış. Hani derler ya “Şüyuu Vukuundan Beterdir” diye. YAHU KORKMA AÇIKLA, NEYSE TÜM BJK’LİLER ÖĞRENSİN. SUÇLU DA VARSA CEZASINI ÇEKSİN. Ne zamana kadar bu saklanacak, er geç bu ortaya çıkacak, müteselsil suça iştirak etme durumu olmasın.
Ama bakıyorum ki ders de alınmamış, kötü neticelerle bite yıldan sonra, herkesin ağzındaki laf bizde de söyleniyor. “BU YIL MAALESEF KÖTÜ BİTTİ, SENEYE ÖNÜMÜZE BAKALIM”. Hadi hayırlar olsun bakalım bakalım, seneye neler göreceğiz.
Sağlıklı gün dileklerimle. Hoşça kalınız.