İSTANBUL: Metro çalışmaları başlıyor

7 kilometrelik 3 istasyonlu Kabataş-Mecidiyeköy Metro Hattı’nın temeli, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Edinilen bilgilere göre bazı detaylar:
7 kilometrelik 3 istasyonlu Mecidiyeköy-Kabataş Metrosu’nun Mahmutbey-Mecidiyeköy Metrosu’nun devamı olduğunu belirten Kadir Topbaş, böylece Mecidiyeköy-Kabataş arasının 9 dakikaya ineceğini söyledi. Mahmutbey’e uzanan hattın 2017’de tamamlanacağını, bu hattın ise 2018 yılının ortalarında hizmete alınacağını anlatan Başkan Topbaş, “Böylece İstanbul’un en yoğun hareketliliğin yaşandığı bölgede 18 istasyonlu 24,5 kilometrelik dev bir metro hattının olacak” dedi.

Darphane, Beşiktaş, Kabataş istasyonlarından oluşacak hattın 455 milyon dolara mal olacağını ve saatte tek yönde 70 bin yolcu taşıyacağını anlatan Başkan Topbaş, bu metronun da diğerleri gibi makinist olmadan çalışacak kadar teknolojik olduğunu söyledi. Her mahalleye en fazla yarım saat yürüme mesafesinde metro istasyonu planladıklarını vurgulayan Topbaş, “Bakın makinistsiz çalışabilen akıllı metrolardan bahsediyoruz. Dünyada İstanbul ile birlikte sadece birkaç şehir bunu yapıyor” dedi.