BEŞİKTAŞ: Eksik Levent’te

Beşiktaş’ta Yeni Sinema Hareketi tarafından düzenlenen, “Her Cuma Yeni Sinema” etkinliğinde bu hafta Barış Atay’ın ilk kez yönetmenlik koltuğuna oturduğu “Eksik” filmi seyirciyle buluşacak.

“Eksik”, 1980 darbesi sonrası parçalanan bir ailenin, 30 yıllık ayrılık sürecine ışık tutmaya çalışırken, bir anne ve birbirinden ayrı büyümek zorunda kalan iki oğlu arasındaki ilişkiyi irdeliyor. Filmin oyuncu kadrosunda ise Nur Sürer, Barış Atay, Özgür Emre Yıldırım, Toprak Sağlam, Uğur Polat, Şebnem Sönmez gibi isimler yer alıyor.

22 Mayıs 2015 Cuma günü saat 19.00’da başlayacak olan gösterimin ardından film ekibi izleyicilerin sorularını yanıtlayacak.

Her Cuma Yeni Sinema, 29 Mayıs 2015 Cuma günü Nesimi Yetik’in “Toz Ruhu” isimli filmi ile devam edecek.

EKSİK
Türkiye, 2014, 106′

Yönetmen: Barış Atay
Senaryo: Mehmet Kala, Şeref Nokta
Görüntü Yönetmeni: Barış Aygen
Kurgu: Ali Aga
Oyuncular: Nur Sürer, Barış Atay, Özgür Emre Yıldırım, Toprak Sağlam, Uğur Polat, Şebnem Sönmez, Funda Eryiğit, Sarp Akkaya, Caner Erdem

Film Hakkında
1980 darbesinden sonra hayatı parçalanan bir ailenin yolları otuz yıl sonra tekrar kesişir. Birbirlerini hiç tanımayan ve ayrı büyümek zorunda kalan iki kardeş olan Deniz ve Devrim ile anneleri Melek yıllar sonra bir araya gelir. Her birinin yıllarca içinde tuttuğu bir öfkesi ve özlemi vardır. Üçü geçmişi tekrar gözden geçirip hayatlarında ilk kez birbirleriyle yüzleşip kırılan parçaları tekrar birleştirmeye çalışacaktır.