BEŞİKTAŞ: Festival başlıyor!..

Beşiktaş’ta 19 Mayıs’ta başta gençler ve tüm Beşiktaşlılar için çok renkli bir etkinlik programı hazırladı.

19 Mayıs Beşiktaş için özel bir önem taşıyor. Mustafa Kemal Atatürk 16 Mayıs 1919 günü Bandırma vapuruna binmek üzere Beşiktaş İskelesi’nden yola çıktığı için Milli Mücadele ateşinin yakıldığı ilk nokta Beşiktaş’tır. Bu nedenle Beşiktaş Belediyesi olarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını 16 Mayıs’tan başlatarak 4 gün süren bir Gençlik Festivali ile kutluyoruz.

Yetkililer etkinlikle ilgili şu detayları aktarıyor:
“Gençlik Festivali yapılıyor… Aslında Beşiktaş Belediyesi Gençlik Festivali’nin yapılması geçen yıl yapmayı planlanmıştı. SOMA Faciası nedeniyle ilk kez bu sene başlıyoruz. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayacağımız 4 gün sürecek olan festival ilkleri barındırıyor.
Beşiktaş Belediyesi, bu festival ile kentimizin üniversiteli gençlerini bir araya getirmeyi, kaynaştırmayı ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın coşkusunu yaşatmayı amaçlıyor. Gençlik Festivali ile fark yaratmak istiyoruz. Beşiktaşlı gençlerimizin projeleri, etkinlikleri, bugüne kadar ürettikleri ne varsa bu festivalde halkla buluşturmak istiyoruz.

Gençlik Festivali’nde Büyük Sürprizler Var!

16 Mayıs’ta Fener Alayı Ardından Boğazda Su Perdesi…

16 Mayıs cumartesi günü 19.30’da Akaretler’den Barbaros Meydanı’na bir bando yürüyüşü yapılacak. İlk gece büyük bir sürpriz var; Yürüyüşün ardından “Boğaz’da Su perdesi” gösterisi gerçekleştirilecek. Beşiktaş ve Sarıyer sularında izlenebilecek olan bu görsel şölen izleyenleri hayran bırakacak.

17 Mayıs’ta Color Up Koşusu, Solo Türk Uçuş Gösterisi ve Murat Dalkılıç!

Festivalin ikinci günü olan 17 Mayıs’ta Aşiyan-Kuruçeşme parkurunda COLOR-UP koşusu yapılacak. Kuruçeşme’de son bulacak koşu esnasında adeta yer gök renklere boyanacak. Koşu ardından etkinliklerin adresi ise “Kuruçeşme Arena.” Saat 18.00’de “Sosyal Medya Etkileşimli Sahneler” kurulacak. 17 Mayıs günü saat 17.00’de başlayacak olan etkinlikler, saat 20.30’da başlayacak olan Murat Dalkılıç Konseriyle son bulacak.

Solo Türk Beşiktaş Semalarında…

F-16 savaş uçakları ile Solo Türk Uçuş Gösterisi Kuruçeşme Arena’dan daha yakından izlenebilecek. Beşiktaş semaları Solo Türk Gösterisi ile şenlenecek . Solo Türk Gösterisi’nın sona ermesiyle Murat Dalkılıç Kuruçeşme Arena’da sahnede olacak. Sanatçının performansı, Gençlik Festivali’ne damga vuracak.

18 Mayıs’ta Üniversiteler Sahnede!

Festivalin üçüncü günü olan 18 Mayıs’ta ise düşle Beşiktaş işbirliğiyle, üniversiteler Beşiktaş’ın çeşitli alanlarında sahnede olacak. Üniversitelerin sosyal kulüpleri çalışmalarını yansıtırken, gençler hünerlerini ortaya koyacak. Etkinlik alanları ise Demokrasi Meydanı, Köyiçi ve Levent Meydan…

Ve Tarkan Sahnede!

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı saat 19.30’da Ortaköy Dereboyu Caddesi’nden Fener Alayı ile başlayacak. Camii önünde toplanan kalabalık coşkuyla Barbaros Meydanı’na yürüyecek. Barbaros Meydanı’nda önce Ozan Çolakoğlu DJ performansıyla sahnede olacak. Saat 21.00’de ise Megastar Tarkan, Barbaros Meydanı’nda unutulmaz konser verecek.

Gençlik Festivali ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Barbaros Meydanı’ndaki “Havai Fişek” gösterileriyle son bulacak.

Tüm Etkinlikler Ücretsiz Olarak Halka Açıktır.”