BEŞİKTAŞ: Soma 301

Geçen yıl 13 Mayıs’ta Soma’da yaşanan maden faciası tüm Türkiye’yi yasa boğmuştu. Faciada yitirdiğimiz 301 canın anısına saygı kapsamında o kara günü anlatan “Soma 301” filmi; üzerinden tam 1 yıl geçmesinin ardından 13 Mayıs’ta Mustafa Kemal Merkezi’nde gerçekleşen gala ile gösterime girdi.

Gala gecesine; Soma faciasında yakınlarını kaybeden aileler, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, filmin yönetmeni ve senaristi Faik Ahmet Akıncı ve oyuncular katıldı.

“Soma 301” Türkiye’de maden işçilerinin yaşadığı zorlukları, yapılan haksızlıkları, ihmalleri gözler önüne seren bir film olma özelliği taşıyor. Manisa’da çekimleri yapılan filmin yönetmenliğini Ahmet Faik Akıncı üstlendi. Turan Ustabaş, Hümeyra Sare, Metin Yüksel gibi başarılı oyuncuların kadrosunda yer aldığı film; konusunun gerçek bir olaya dayanması salonda bulunan izleyicilere ve madenci yakınlarına duygu dolu anlar yaşattı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Soma maden faciasında eşlerini ve çocuklarını kaybeden Meliha Avkaş ve Zemine Baygül’ü yılın annesi seçerek plaket ve çiçek takdim etti.

Başkan Hazinedar gecede yaptığı konuşmasında; “Bu filmin vizyona çıkıyor olmasından dolayı büyük mutluluk duyuyorum çünkü bu filmin ne kadar zorluklarla çekildiğinin ne gibi engellemelerle karşılaştığının yakinen tanığıyım. Bu yüzden Soma 301’e katkı sağlamaktan, bu galayı gerçekleştiriyor olmaktan dolayı kıvanç duyuyorum. Biliyorsunuz Soma faciasının ardından bir an düşünmeden harekete geçtik. Hemen 19 Mayıs etkinlik programımızı iptal edip oraya ayırdığımız kaynağı tamamen Soma’ya yönlendirdik. 30 aileye dayalı döşeli konut sağladık ve çok kısa sürede teslim ettik. Somalı ailelerimiz başta bu gece burada bulunan tüm konuklarımıza aynı geçen pazar günü Soma’da gerçekleşen mitingde söylediğim gibi: Soma Yalnız Değilsin, Unutmadık, Unutturmayacağız” şeklinde konuştu.