İSTANBUL: Taksim’e geçiş olacak mı?

1 Mayıs Tertip Komitesi tarafından yapılan açıklamada, “Taksim, bir kez daha yasaklanmak isteniyor. Hükümet kendi yaptığı 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası’na uymuyor. 1 Mayıs ile ilgili açılan her davada kaybediyorlar Biz 1 Mayıs’ta Taksim’de olacağız. 1 Mayıs’ta Taksim’e çağrı yapıyoruz” denildi.

Taksim-İstiklal Caddesi’nde saat 12.30’da bir araya gelen aralarında DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve demokratik kitle örgütleri, üzerinde “1 Mayıs’ yazılı pankart ile Fransız Konsolosluğunun önüne yürüdü.

DİSK Genel Sekreteri ve 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı Arzu Çerkezoğlu yaptığı açıklamada; “Tüm haklılığımıza, meşruluğumuza, ulusal ve uluslararası mahkeme kararlarına rağmen, 1 Mayıs meydanımız bir kez daha yasaklanmak isteniyor. Geçtiğimiz yıllarda, 2013 ve 2014’te 1 Mayıs ile ilgili AİHM kararlarına uymayanlar, şimdi de iç hukukta alınan mahkeme kararlarını yok sayıyor. Hükümet kendi yaptığı 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası’na uymuyor. 1 Mayıs ile ilgili açılan her davada kaybediyorlar. Her mahkemede iddiaları çürüyor. Ama ülkeyi yönetenler suç işlemeye devam ediyor”, dedi. CNNTürk