EKSTRA: Ödüle doymuyorlar!

Champion Agility&Frizbi takımı ödüle doymuyor! Champion Agility ve Frizbi Takımı, aldığı ödüllerle göz dolduruyor. İtalya’da yapılan USDDN Dünya Şampiyonası Super Pro Toss&Fetch Beginners yarışmasında İpek Pıtırak&Darwin 1.liği, Freestyle Beginners yarışmasında Berna Şentürk&Charlo 2.liği alarak yüzleri güldürdü.

Türkiye’de Köpekli Sporların öncüsü Champion Agility ve Frizbi Takımı hayranlık uyandırdı. Şampiyonada birincilik getiren sporcu İpek Pıtırak, kurulan takım ve kazanılan derecelerle ilgili serüveni şöyle aktarıyor: “4 yıl önce ülkemizde köpeklerle sahiplerinin birlikte zaman geçirmek için ve köpeğin eğitimi için ne kadar bilgisiz olduğunu farkettik. Amacımızı insanlara köpekleri ile spor yaparak eğitici,eğlendirici ve mutlu zaman geçirmeyi öğretmek ve sonuçta toplumda bir farkındalık yaratarak ve daha çok insanın köpek sahibi olmasını sağlamak ve böylece sokağa atılan köpeklerin sayısını azaltmak ve toplumda hayvan sevgisini yükseltmek olarak belirledik. Bu hedefle hocamız Uğur Kurşun, Bordercollie Irk Derneği Başkanı Diğdem Fındık Yaramanoğlu, arkadaşımız İrem Akduman ve mentorumuz Avusturya’da yaşayan şampiyon frizbi oyuncusu Fatma Çalışır Furian ile çıktığımız yolda bugün büyük mesafeler kat ettik. Her gün büyüyen kıymetli biricik çocuğumuz Champion Agility ve Frizbi Takımı ile yola keyif, azim ve mutlulukla devam ediyoruz. Takımımız 15 kişiyi ve 25 akıllı köpeği çoktan geçti. Kulübümüze ait büyük bir açık çalışma alanımız, Türkiye’nin en büyük kapalı çalışma alanı, Türkiye’de tek olma niteliği taşıyan uluslararası standartlarda agility parkurumuz, kulüp evimiz ve yüzlerce uçan frizbimiz var.”
Takım ile katınılan uluslararası yarışmalarda bir çok dereceleri bulunuyor. Geçen sene, 21-22 Haziran 2014 Viyana’da yapılan Ufo Major Cup yarışmasında sevgili hocamız Uğur Kurşun&Pepper 1.liği, Berna Şentürk&Charlo 4.lüğü alarak büyük bir başarıya imza atıldı ve Türkiye adına yurtdışında bir yarışmaya takım olarak katılarak bir ilki gerçekleştirdiler.
Bu sene de Uğur Kurşun önderliğinde gidilen 18-19 Nisan 2015 tarihinde İtalya’da yapılan USDDN Dünya Şampiyonası Super Pro Toss&Fetch Beginners yarışmasında İpek Pıtırak&Darwin 1.liği, Freestyle Beginners yarışmasında Berna Şentürk&Charlo 2.liği alarak Türkiye’yi, temsil ettiler.
Alınan dereceler neticesinde Pıtırak şunları söyledi: “Güzel vatanımız Türkiyemizi, sevgili köpeklerimizi, büyük bir heyecan ve sevgi ile kurduğumuz Champion Agility ve Frizbi Takımı’nı, federasyonumuz KIF, köpekli sporlar komisyonu KSK, derneğimizi BCI, sponsorumuz Champion mamayı, ailelerimizi ve siz sevgili dostlarımızı temsil etmek için heyecan içinde gittiğimiz yarışmalardan harika sonuçlar ile döndük.
2015 yılı için takvimimize gururla yerleştirdiğimiz ülkemizde ilk kez gerçekleşecek uluslararası katılımlı ve dünya klasmanına dahil frizbi ve agility yarışmalarımız var. Ülkemizde 13 Haziran 2015 tarihinde ilkini gerçekleştiriceğimiz KIF-USDDN köpekli frizbi dünya şampiyonluk turnuvası Türkiye etabı için siz sevgili dostlarımızı bekliyoruz. Champion Agility&Frizbi Team olarak Türkiye’de mümkün olduğunca bu sporları yaymak istiyoruz, en büyük hedefimiz bu. Bizim için en önemlisi ise bizim biricik dostlarımız, mutlu köpeklerimiz var. Ve biz Champion Agility&Frizbi takımı olarak durmak yok yola devam diyoruz ve köpeklerimizle birlikte hayallerimize koşmaya devam ediyoruz.”