SPOR: Kulüp ve belediye anlaştı!.. Akatlar protokolü…

Beşiktaş Kulübü ve Beşiktaş Belediyesi arasında daha önce yapılan anlaşmayla Beşiktaş JK’ya devredilen Akatlar Kültür ve Spor Merkezi’nin protokol anlaşması imzalandı.

İşte BJK resmi internet sitesinde yer alan açıklama:
Beşiktaş Belediyesi’nde gerçekleştirilen imza törenine; Başkanımız Fikret Orman, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ile basın mensupları katıldı.
İmza töreninde bir konuşma yapan Başkanımız Fikret Orman, Onursal Başkanımız merhum Süleyman Seba’dan sonra Kulübümüze bir tesis kazandırdıklarını belirtti ve şunları söyledi:

“Bizim açımızdan çok önemli bir gün. Onursal Başkanımız merhum Süleyman Seba’dan sonra Kulübümüze bir tesis kazandırıyoruz. Belediye başkanı olmadan önce Av. Murat Hazinedar’ı fazla tanımıyordum. Kendisi için Fenerbahçeli diyorlardı ama Beşiktaş’ı o kadar benimsedi ki bizi geçmeye başladı. Bize her zaman destek oldu. Bizim açımızdan tarihi bir gün. Uzun zamandır bir sosyal tesise ihtiyacımız vardı. İnşallah yaz aylarında tesisimizi Beşiktaş camiasının hizmetine sunacağız. Anadolu yakasında da bir tesis yapmak istiyoruz. Dünyanın her yerinde taraftarımız var. Onların bir araya gelecekleri yerlere ihtiyacımız var. Bu projede emeği bulunanlara Beşiktaş camiasının başkanı olarak teşekkür ediyorum. Yapacağımız konsept ile Beşiktaşlıların memnun olacağı bir ortam yaratacağız.”

‘Vodafone Arena’ya acilen dönmeliyiz’

“Vodafone Arena’nın temelini 26 Ocak 2013’te attık. Beşiktaş şampiyonluğa oynuyor. Dünkü maçta 3800 biletli seyirci vardı. Taraftar desteği olmadan başarı yakalamak zor. Beşiktaş iki senedir zorlu bir süreçten geçiyor. Vodafone Arena’ya acilen dönmemiz lazım. Yeni sezonda stadımızda olmak istiyoruz. Vodafone Arena’dan sonra Kulübümüze yeni bir tesis kazandırmak istiyoruz.”

‘Liglerin ertelenmesine taraftar değilim’

“Fenerbahçe vahim bir olay yaşadı. Spor; kardeşlik, barış ve ahlaktır. Kavgalı ülkeler bile spor sayesinde bir araya gelir. Bu olay akıl sağlığı yerinde olmayan birisi tarafından mı yapıldı ya da bir terör saldırısı mı bilemiyorum. Sporcuların bu işlere alet edilmesi üzücü. Fenerbahçe’ye geçmiş olsun mesajı yayınladık. Kulüpler Birliği yaptığı toplantıda bir tepki verilmesi için bir hafta erteleme kararı aldı. Ben bu ertelemeye taraftar değilim. Bu karar, kötü niyetli kişilere prim vermek gibi olur. Kulüpler Birliği’nin aldığı karara saygı duyuyoruz.”

‘Beşiktaş rotasında devam ediyor’

“Dün zor bir maç oldu. İyi bir ekibe karşı oynadık. Gol atmamız lazımdı. Atamadık. Daha önümüzde çok maç var. Köprünün altından daha çok su akar. Beşiktaş rotasında devam ediyor. Kaliteli bir ekibiz. Bundan sonraki maçlarda mücadeleye devam edeceğiz.”

‘Hakemlerin bilinçli olarak hata yaptığına inanmıyorum’

“Hakemler tarafından bize organize bir hata yapıldığını düşünmüyorum. Yusuf Namoğlu’nun olduğu yerde bize bilinçli şekilde hata yapılacağına inanmıyorum. Futbolcularımızın aldıkları paranın karşılığını verip profesyonelce oynamaları gerekiyor. Hakem hatalarını bahane olarak sunmuyoruz. Beşiktaş olarak futbola pozitif katkı vermeye çalışıyoruz. Hakemler iyi niyetli olarak götürmek durumundalar. Merkez Hakem Kurulu’nun elindeki hakemler de bunlar sonuçta.”
Akatlar Kültür ve Spor Merkezi’nin üç yıllığına Kulübümüze devrinin gerçekleştirildiğini dile getiren Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, “Beşiktaş JK ve semtimiz açısından önemli bir imza töreni gerçekleştireceğiz. Belediyemiz tarafından yaptırılan merkezi ihaleye sunduk ve Beşiktaş ihale sonucu bu merkezi üç yıllığına kiraladı. 25 Mart 2014’te gerçekleştirilen ihalede 3904 metrekare açık ve kapalı spor alanı kültür ve sanat gösteri alanları olan merkezin belediyemiz tarafından çevre ve peyzaj düzenlemesi gerçekleştirilecek. En kısa zamanda hizmete girmesini umuyoruz. Anlaşmanın Beşiktaş camiasına hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokol anlaşması, Başkanımız Fikret Orman ve Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar tarafından imzalandı. İmza töreni, toplu olarak gerçekleştirilen hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.”