TÜRKİYE: “Kendini bil”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Marjinal, ateist, inançsız, bu toprakların değerinden kopuk akımlar, çıkıp da bizim birbirimize olan muhabbetimizi yeniden tanımlayamazlar” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bundan sonraki gelişmelere ilişkin söz söylemek, değerlendirme yapmak, teklifte bulunmak herhalde benim hakkım. Birileri çıkmış ne diyor, ‘artık tek adamsın, yanında kimse yok.’ Yahu bunlar çok zavallı ya. Ya ben Cumhurun başkanıyım ya, ben bu milletin başkanıyım. Büyüklerimizin çok güzel bir lafı var, ‘kendini bil, haddini bil, neslini bil.’ Ama bunlarda hiçbirisi yok” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de ağırladığı muhtarlara hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının satır başları şöyle:
“Biz bu coğrafyanın insanları olarak birbirimize kenetlenebilsek, dışardan hiçbir güç bizim aramıza nifak sokamaz. Biz emredildiği gibi birbirimizi kardeş görsek, Allah’ın ipine sımsıkı sarılsak, inanın dışarıdan hiç kimse gelip de bizim ağzımızın tadını bozamaz. Bu coğrafyanın tüm bireyleri ellerini şöyle kenetleyecek, başını da iki elinin arasına alacak ve başkalarını suçlamadan önce kendi muhasebesini yapmak suretiyle yoluna devam edecektir.”

‘NE SÜNNİ KAZANIYOR NE Şİİ’

“Sünniler ile Şiiler’in birbirleriyle çatışması dışarıdan birilerine fayda sağlıyor. Sünniler’in aklı yok mu, Şiiler’in aklı yok mu, bir takım terör örgütlerinin vahşice saldırıları, o terör örgütlerine değil, onları kukla gibi oynatanlara fayda sağlıyor. O terör örgütlerine sempati duyanların, kol kanat gerenlerin Allah aşkına hiç aklı yok mu? Kuranı Kerim’de Rabbimiz bizi uyarıyor, ‘Hiç akletmez misiniz, tefekkür, tezekkür etmez misiniz?’ İşte akledilmediği için Şii ya da Sünni üzerine bombaları bağlayıp bir camiye girip ibadet eden Müslümanları barbarca katledilebiliyor. Yemen’de olanları duyuyorsunuz değil mi? 350 bin insanın katili, sırf mensubu olduğu mezhep nedeniyle hoş görülebiliyor. Katliamları, barbarlığı maalesef destek görebiliyor. Babası, Humus’ta 30 bin insanı öldürdü, kendisi 11 kat insanı Suriye’de öldürdü. Genlerine işlemiş bunların. İnanın ne Sünni kazanıyor, ne de Şii. Ne Türk kazanıyor, ne de Kürt, Arap kazanıyor. Her zaman kaybeden biz, Müslüman. Kazanan ise bizim kardeşlerimizi birbirleriyle çatıştıranlar oluyor.”