TÜRKİYE: “Konu mankeni değilim”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisini siyaset yapmakla eleştirenlere ‘Ben Cumhurbaşkanı olarak konu mankeni değilim’ dedi.
Haber ile ilgili bazı detaylar:
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisini siyaset yapmakla eleştirenlere, “Ne demek o? Cumhurbaşkanı siyasetin dışında olabilir mi? Siyasetle ilgili söyleyebileceği hiçbir şey yok mu? Bunlar kendilerine göre konu mankeni arıyorlar. Ben Cumhurbaşkanı olarak konu mankeni değilim” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Anemon Otel’de düzenlenen akşam yemeğinde STK temsilcileriyle bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, Denizli’ye 24

kez geldiğini belirterek, Cumhuriyet tarihinde Denizli’ye bu kadar çok gelen bir başbakan veya cumhurbaşkanı olmadığını kaydetti. Kendilerinin Ankara merkezli değil Türkiye merkezli çalıştığını aktaran Erdoğan, “Gidilmedik yer bırakmadık. Koştuk ve büyük ilçeleri dahi bu noktada hep elden geçirdik. Tabi bu ifade birkaç saniye içinde kolaylıkla çıkıyor olabilir. Ancak bu ifadenin gerisindeki manayı çok iyi kavramamız gerektiğine inanıyorum. Bu bir aş meselesi, bu bir dertli olma meselesi. Bu bir vatan aşkıdır, millet aşkıdır, bir sevdadır bu. Eğer bu sevda sizde varsa yaparsınız. Böyle bir aşı olmayan, sevdası olmayan, derdi olmayan çok çabuk yorulur ve tökezler. 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi ile Türkiye’de bir dönem fiilen bitmiştir. Kimilerinin 1876’den, kimilerinin 1924’ten bazılarının 1946’dan başlattığı parlamenter sistem 10 Ağustos’ta bir daha geri dönüşü olmamak üzere milletimiz tarafından bekleme odasına alındı. Bu bekleme ne kadar sürecek veya ne zaman kadar sürecek? Ya mevcut uygulamaya anayasal zemin kazandırılana kadar ya da bunun yerine yeni bir sistem ikame edilene kadar, bunun kararı da 7 Haziran seçimlerinde verilecek” şeklinde konuştu.