TÜRKİYE: Avrupa standartları konusu

Başbakan Ahmet Davutoğlu önceki gün New York’ta Dış İlişkiler Konseyi Yıllık Kurumsal Konferansı’na şeref konuğu olarak katıldı. Konsey Başkanı Richard Haass moderatörlüğünde yöneltilen soruları yanıtlayan Davutoğlu, İç Güvenlik Paketi’nde Fransa’daki standartları sağladıklarını söyledi. AB’ye üyelik konusunda AB ülkelerinin sürekli bahene uydurduğunu anlatan Davutoğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle:
FRANSA’DAKİ STANDART: Güvenlik paketinin, AB’deki güvenlik ile ilgili tedbirlerin dışına çıkmadığını göreceksiniz. Meclis’teki paketle Fransa’daki standartları sağlamış oluyoruz. Türkiye’nin yükselmesinden korkanlar var. Yaşanan birçok tecrübenin ardından ABD ve Avrupa standartlarını getirmenin daha iyi olacağını gördük.
RUSYA DIŞLANMADI: Biz Rusya’yı, Esad rejimini desteklediği için izole ettik. Bu noktada diğer ülkeler bunu yapmadı. Suriye’de ölen insanlar Suriyeli ve Müslüman olduğu için mi hiç kimse Rusya’yı dışlamadı. Ukrayna’da ölenler Hıristiyan olduğu için mi herkes şimdi Rusya’ya şu an yaptırım uyguluyor.