TÜRKİYE: Kayıp kızlardan iyi haber!

Türkiye’nin günlerdir gözyaşı döktüğü Özgecan ve dün Manisa’da yakılan genç kızın ardından bugün “Çok şükür” dedirten iki haber geldi. Adana’da 15 yaşındaki Nadide Yılmaz ve Aydın’ın Didim İlçesi’nde, evinden çıktıktan sonra kendisinden haber alınamayan 19 yaşındaki Gözde Önal bulundu.

ANNESİNİN AĞLAMASINA DAYANAMADI
Adana’da Sevgililer Günü’nde erkek arkadaşıyla buluşmak için evden ayrılan 15 yaşındaki kız çocuğu 10 gün sonra annesinin ağlamasına dayanamayarak evine döndü.
Hürriyet Gazetesindeki haber detayları şöyle:
Yüreğir ilçesinde 14 Şubat 2015 günü 15 yaşındaki açık lise öğrencisi Nadide Yıldız, Sevgililer Günü’nde annesi Sevda Yıldız’a (49) “Erkek arkadaşımla buluşup döneceğim” diyerek evden çıkmış bir daha dönmemişti. Anne bunun üzerine kızının Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan gibi olmasından korktuğunu söyleyerek, “Kızım evine dön, sen bensiz yatamazdın çok korkardın şimdi sokaklarda nasıl yatıyorsun. Benim gözüme sen olmadan uyku girmiyordu. Beni hiç mi özlemedin, ben seni çok özledim ne olur gel” diyerek ağlamıştı. Annenin bu feryadının ve gözyaşının haber olması üzerine Nadide Yıldız 10. günde evine döndü. Anne Yıldız kızının Özgecan gibi gencecik yaşta sokaklarda hayatını kaybetmeden evine döndüğü için çok mutlu olduğunu bir daha kızını hiç bırakmayacağını söyledi.

DİDİMLİ KAYIP GÖZDE, BODRUM’DA BULUNDU
AYDIN’ın Didim İlçesi’nde, okula gideceğini söyleyerek evinden çıktıktan sonra kendisinden haber alınamayan 19 yaşındaki Gözde Önal, Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde yaşayan bir arkadaşının evinde bulundu. Sağlık durumu iyi olan Önal, ailesinin yanına getirildi.
Didim Mesleki Eğitim Merkezi’nde eğitim gören Gözde Önal, geçen çarşamba günü okula gideceğini söyleyerek evinden çıktı. Akşam evine dönmeyen, telefonuna da cevap vermeyen Önal’ı merak eden ailesi polise başvurdu.

Çalışma başlatan polis, Gözde Önal’ın Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde bir arkadaşının evinde olduğunu belirledi. Gözde Önal’a bu sabah ulaşan ekipler, genç kızı kendi rızasıyla Didim’e getirerek ailesiyle buluşturdu.

Kızlarının bulunmasıyla Melek Ünal ile Selahattin Önal çiftinin endişeli bekleyişleri sona erdi. Baba Selahattin Önal, “Bizi yalnız bırakmayan Türk milletine sonsuz teşekkürler. Kızım için bir bütün olduk” dedi. 6 gün sonra Bodrum’da bulunan Gözde Önal’ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi