BEŞİKTAŞ: Özgecan için yürüdüler!

Beşiktaş’ta, Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen Özgecan Aslan için “Özgecan İçin Sen de Yürü” adlı bir yürüyüş düzenlendi.

Dolmabahçe Sarayı önünde toplanan ve çoğunluğunu kadınların oluşturduğu grup, alkışlar ve ıslıklar eşliğinde yürümeye başladı. Kadın cinayetlerine ve kadına şiddete protesto amacıyla düzenlenen yürüyüşe çok sayıda erkek vatandaş da katıldı. Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği yürüyüşte, ellerinde “Kadına Şiddete Hayır”, “Kadın, Hayat, Özgürlük”, “Yasta Değil İsyandayız”, “Şiddet Ayrımcılıktan Doğar”, “Kadın Cinayetlerine Dur De” yazılı dövizler dikkat çekti ve dövizleri taşıyan vatandaşlara pek çok sanatçı ve hukukçu da destek verdi.
Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur , Beşiktaş İlçe Başkanı İlker Uygun ve Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli yürüyüşte ön saflarda yer aldı.
Öte yandan Beşiktaş Belediyesinin düzenlediği “Özgecan İçin Sen De Yürü” eylemine; İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Şair Ataol Behramoğlu, Sanatçı Feridun Düzağaç, Yönetmen Mustafa Altıoklar, Oyuncu Nilgün Belgün, Spor Yorumcusu Sinan Engin, Çarşı Grubu Taraftarları, LGBT bireyler, Beşiktaş Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Sivil Toplum Kuruluşları, sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda isim katıldı.
Dolmabahçe’den Beşiktaş’a yürüyen kalabalık Barbaros Meydanı’nda toplandı. Özgecan Aslan ve kadına şiddete kurban giden tüm kadınlar için gerçekleştirilen saygı duruşu ardından yürüyüşe destek veren isimler birer konuşma yaptı ve duygu yüklü konuşmalarda kadın cinayetleri ve şiddet kınandı.