TÜRKİYE: Baykal aday adayı

CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, ön seçim yönteminin uygulanacağı Antalya’dan aday adaylığı başvurusunda bulundu.

CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, bir grup partili ile geldiği genel merkezde, milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulundu. Baykal’ın başvurusu, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan tarafından alındı.

Başvurusunun hayırlı olması temennisinde bulunan Baykal, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye siyasetinin güç ve gerilimli bir dönemin içinden geçtiğini söyledi. Baykal, şöyle konuştu:
“7 Haziran’da yapılacak seçimlerin, yüksek gerilim politikasının nihai sonuçlarıyla yüzleşmemize vesile vereceğini düşünüyorum. Böyle bir kritik dönemde ve seçim sonrasında bu gerilim politikasının umarım aşılması gerektiğinin anlaşılması, anlatılması gerekecek olan bu yeni siyaset döneminde, ben de uzunca bir süreden beri gerçekleştirilmiş olan bir deneyim birikiminin parlamentoda yansımasının, ülke ve partimiz siyaseti bakımından yararlı olacağını düşündüm, öyle bir değerlendirme yaptım. Bu anlayış içinde Türkiyemizin bu gerçekten çok sıkıntılı, sorunlu yeni döneminde de elimizden geldiğince ülke siyasetinin sağ duyuya dayanan, deneyimli, demokratik birikimi yansıtan seslere ihtiyaç duyacağını gördüm. Bu çerçeve içinde bir sorumluluk, görev anlayışı içinde böyle bir girişim olacağını değerlendirdim ve adaylık başvurumu yaptım.”
Baykal, başvurusunun ülke demokrasisine hayırlı olmasını dileyerek, “Umarım yaşanmış olan olaylar ve içine girdiğimiz yüksek gerilim ortamı, artık demokratik bir anlayışın, hoşgörünün karşılıklı saygıya dayanan siyasi rekabet düzeninin kaçınılmaz olduğunu herkese öğretir. Bunu ortaya koymaya ihtiyacımız var. Umarım yeni bir dönem olur. Biz elimizden geldiğince bunu yansıtmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Baykal bir soru üzerine, ön seçim yöntemiyle Antalya’da seçime katılacağını belirtti.
Bunun uygun olacağını düşündüğünü ifade eden Baykal, “Biraz önce anlattığım ortamda, demokratik süreçlerin tahkim edilmesine ihtiyaç olduğu kanaatindeyim” dedi.