SPOR: İşte maçtan detaylar…

Liverpool, Beşiktaş’ı Mario Balotelli’nin 85. dakikada penaltıdan attığı golle 1-0 mağlup etti.

90’Kullanılan serbest vuruşta Henderson’ın doğrudan kaleye gönderdiği top barajdan sekti.
90’Sol kanattan gelişen Liverpool atağında Henderson, Franco’dan sıyrılıp ceza alanına girmek isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Franco sarı kart gördü.
90’Uzatma bölümleri oldukça temposuz geçiyor… Liverpool skoru koruma gayreti içinde…
90’Mücadelenin hakemi maçın sonuna 3 dakika ilave etti.
89’Etkili gelişen atağımızda ceza alanı içi sol çaprazında topa buluşan Oğuzhan’ın kaleye şutunda Skrtel’den seken top kaleci Mignolet’de kaldı.
88’Beşiktaş’ta bugünkü maçta sarı kart gören Ramon Motta ve Ersan Gülüm, rövanş maçında forma giyemeyecekler.
87’Rakip ceza alanına yakın bir noktada hafif sol çaprazdan serbest vuruş kullandık. Oğuzhan’ın ceza alanına ortasında yerden seken top oyun alanını terk etti.
85’Maalesef golü yedik. Mario Balotelli, kullandığı penaltı vuruşunda topu sol köşeden ağlarla buluşturdu.
85’GOL! Mario Balotelli (p)
84’Ramon Motta, sarı kart gördü.
83’PENALTI! Maalesef Liverpool penaltı kullanacak. Balotelli, orta alanda topu kazandı ve sağ kanattaki Ibe’ye pasını verdi. Ibe, taç çizgisi yakınlarında oyuncumuzdan çok iyi sıyrılıp ceza alanına girdi ve Motta’dan sıyrılmak isterken yerde kaldı karar penaltı.
82’Hızlı gelişen atağımızda Kerim, ceza alanına sol çaprazdan girip topu Demba Ba’ya gönderdi ama savunma topa müdahale etti ve bu kez de Liverpool, kontra atak şansı yakaladı. Sterling, hızla ceza alanı yakınlarına kadar gidip sağ çaprazdan ceza alanına giren Sturridge’a pasını verdi ama Sturridge’ın kaleye vuruşunda top üstten dışarıya gitti.
81’Aynı kanattan kullandığımız köşe vuruşunda Gökhan’ın ön direk yakınlarına ortasında savunma topu karşıladı.
80’Kullandığımız serbest vuruşta Oğuzhan’ın ceza alanına ortasında Demba Ba’dan önce Balotelli topu kornere gönderdi.
79’Sağ kanattan gelişen atağımızda Gökhan, ceza alanına yakın bir noktada Sakho’dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
78’Liverpool’da son oyuncu değişikliği. Adam Lallana’nın yerine Raheem Sterling oyunda.
77’Kullanılan serbest vuruşta Henderson’ın ortasında Sturridge’ın kafa vuruşunda top üstten dışarıya gitti.
76’Sol kanattan gelişen Liverpool atağında Balotelli, Serdar’dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Serdar, sarı kart gördü.
75’Mücadelede artık son 15 dakika… Haydi çocuklar… Haydi Kartal…
74’Bu arada takımımızda Ersan Gülüm bir sakatlık geçirdi ve yağılan tedavisinin ardından oyuna girmek için oyun alanının kenarında hakemden izin bekliyor.
73’Kullanılan serbest vuruşta Sturridge’ın doğrudan kaleye gönderdiği top kalecimiz Cenk’te kaldı. Bravo Cenk…
72’Temsilcimizde oyuncu değişikliği. Olcay Şahan’ın yerine Kerim Frei oyunda.
71’Ceza alanımıza yakın bir noktada Liverpool atak yönüne göre sağ tarafta Balotelli, Olcay’ın müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
70’Rakip savunmayı yine az adamla yakaladık ama Olcay, Oğuzhan’a pasını vermek isterken başarılı olamadı.
69’Liverpool’un ikinci yarıdaki etkinliği devam ediyor. Topla oynama oranlarında İngilizlerin %64’e %36 üstünlüğü bulunuyor.
68’Orta alanda Oğuzhan’ın pasında topla buluşan Olcay, Lovren’in sert müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Lovren sarı kart gördü.
67’Liverpool’lu oyuncular orta alanda pas yapıyor. Şu anda savunmaya çekilmiş durumdayız.
66’Sol kanattan gelişen atağımızda Gökhan, rakibiyle birlikte son çizgiye kadar gidip ceza alanına ortasını yaptı ama savunma topu karşıladı.
65’Kullanılan serbest vuruşta Balotelli’nin doğrudan kaleye gönderdiği top yerden sekti ve Cenk’te kaldı.
64’Gelişen Liverpool atağında ceza alanı dışı sol çaprazında topla buluşan Balotelli, 3 oyuncumuzun arasından sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
63’İngiliz ekibinde oyuncu değişiklikleri Joe Allen ve Coutinho oyundan çıkarken Dejan Lovren ve Mario Balotelli oyunda.
61’Liverpool’un ikinci yarıdaki baskısı devam ediyor. Bu baskıyı bir an önce kırmamız lazım.
60’Beşiktaş’ta Jose Sosa’nın yerine Oğuzhan Özyakup oyunda.
59’Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Coutinho’nun ortasında uzak kale direği yakınlarından Henderson topu içeriye çevirdi ve oluşan karambolde savunmamız topu karşıladı. Atağın devamında Henderson’ın kaleye şutunda top yandan az farkla dışarıya gitti.
58’Savunmamızın arkasına sarkan Sturridge’a atılan pasta Sturridge ceza alanı içi sol çaprazında topu kontrol etti ama tam şut çekeceği anda Ersan topu kornere gönderdi.
57’Kullanılan serbest vuruşta Sosa’nın dar açıdan doğrudan kaleye gönderdiği top üst direğe çarpıp oyun alanını terk etti.
56’Sol kanattan gelişen atağımızda köşe gönderi ile ceza alanı yan çizgisi ortalarında topla buluşan Demba Ba, Emre Can’ın müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
55’Liverpool’un baskıyı arttırmak düşüncesine orta alanda yaptığımız presle karşılık veriyoruz.
54’Yine hızlı çıktık ama bu kez Sosa’nın sol kanattaki Olcay’a pasında top Olcay’ın gerisinde kaldı ve ardından taca çıktı.
53’Rakip savunmayı çok boş yakaladık ama Olcay’ın ceza alanına hızlı pas verme düşüncesi başarısızlıkla sonuçlandı.
52’İkinci yarıya Liverpool daha etkili başladı. Henderson’ın ceza alanındaki Sturridge’a uzun mesafeli pasında top doğrudan oyun alanını terk etti.
51’Sağ kanattan gelişen atağımızda köşe gönderine yakın bir noktada Serdar ve Gökhan paslaşmasında ofsayt bayrağı kalktı.
50’Yarı alanımızın ortalarında gerçekleşen ikili mücadelede Veli, Moreno’nun müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
49’Liverpool takımı gole çok yaklaştı. Henderson, sağ kanattan ceza alanına etkili bir orta açtı ama Cenk ve Franco topa birlikte müdahale etmek isteyince top Cenk’in ellerinden kaçınca boşta kaldı ve Lallana’nın müsait pozisyonda vuruşu üstten az farkla dışarıya gitti.
48’Bir başka Liverpool atağında Ibe’nin pasında ceza alanı ön bölümünde topla buluşan Henderson’ın ceza alanı içi sol çaprazında ortasında Moreno gelişine vurdu ama top yerden sekti ve bu pozisyondan sonuç çıkmadı.
47’Sağ kanattan etkili gelişen Liverpool atağında Ibe, iki oyuncumuzdan çok şık sıyrılıp ceza alanına girdi ve topu içeriye çevirdi ama savunmamız topu karşıladı.
46’Karşılaşmanın ikinci devresi Beşiktaşlı oyuncularımızın vuruşuyla başladı… Haydi Kartal…
D.A.Liverpool – Beşiktaş mücadelesinin ilk yarısı 0-0 sona erdi.
D.A.İlk yarıda son düdük çaldı ve ilk yarı sona erdi.
45’Kullanılan serbest vuruşta Henderson’ın sol köşeye gönderdiği top direğin dibinden dışarıya gitti. Cenk topa hamle yapamamıştı ve top kaleye yönelse ağlarla buluşacaktı. Şansın yanımızda olduğu dakika.
45’İlk yarının sonuna 1 dakika ilave edildi.
45’Ersan Gülüm, bu kartın ardından cezalı duruma düştü ve rövanş maçında oynayamayacak.
44’İlk yarının son anlarında Liverpool baskılı olmaya başladı. Moreno, ceza alanı ön bölümünden sol taraftan ceza alanına girmek üzereyken Ersan’ın müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Ersan Gülüm sarı kart gördü.
43’Yine sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Coutinho’nun ceza alanına ortasında Henderson’ın spektaküler vuruşu yandan dışarıya gitti.
42’Liverpool, sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Henderson’ın ortasında seken topu alan Gökhan topu uzaklaştırmak istedi ama yarı alanımızın ortalarından Moreno, topa gelişine çok sert vurdu ve son anda Cenk topu kornere çeldi.
41’Anfield Road’da ilk yarının sonları yaklaşıyor. Siyah beyazlı ekibimiz oynaması gereken oyunu fazlasıyla oynuyor. Haydi çocuklar…
40’Kullanılan serbest vuruşta Sturridge’ın doğrudan kaleye gönderdiği top üstten az farkla dışarıya gitti.
39’Sağ kanattan gelişen Liverpool atağında Ibe, topla birlikte ceza alanı yakınlarına kadar geldi ve yerde kaldı. Karar serbest vuruş. Tehlikeli sayılabilecek bir nokta.
38’İngiliz ekibi sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Henderson’ın ceza alanına yerden ortasında küçük bir karambol oluştu ama savunmamız topu uzaklaştırmayı başardı.
37’Bravo çocuklar… Şu ana kadar harika oynuyoruz… Liverpool, Beşiktaş’a karşılık vermekte zorlanıyor.
36’Sağ kanattan kullandığımız köşe vuruşunda Sosa’nın ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı. Atağın devamında ceza alanına sağ çaprazdan giren Gökhan’ın içeriye çevirdiği top yine savunmaya takıldı.
35’Gole çok yaklaştık… Orta alanda topla buluşan Demba Ba, topu rakibinden kurtarıp Olcay’a verdi. Olcay topu kontrol edip, savunma arkasına koşu yapan Demba Ba’ya verdi. Demba Ba, ceza alanı içine kadar gidip karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı ama Mignolet topu son anda kornere çeldi.
34’Sağ kanattan etkili gelişen Liverpool atağında Ibe’nin pasında ceza alanı içinde topla buluşan Lallana’nın kaleye şutunda top savunmamızdan sekti.
33’Aynı kanattan kullandığımız köşe vuruşunda Sosa’nın ceza alanına ortasında Veli’nin kafa vuruşunda top sağ direğin hemen yanından dışarıya gitti. Ahlar vahlar içinde kaçtı…
32’Sağ kanattan serbest vuruş kullandık. Gökhan’ın ceza alanına ortasında kaleci Mignolet topu kornere gönderdi.
31’Kullandığımız serbest vuruşta Sosa’nın ceza alanına ortasında Franco topu uzak kale direği yakınlarından içeriye çevirdi ve oluşan karambolde savunma topu uzaklaştırdı.
30’Sol kanattan etkili gelişen atağımızda Olcay’ın pasında topla buluşan Veli, Skrtel’den sıyrılmak üzereyken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
29’Sağ kanattan gelişen atağımızda topla buluşan Sosa’nın uzun mesafeli ortasında top kaleci Mignolet’te kaldı.
28’Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda Henderson’ın ceza alanına sert ortasında yerden seken topa kimse dokunamadı ve top ceza alanını terk etti.
27’Sağ kanattan gelişen Liverpool atağında Lallana, ceza alanına girip topu içeriye çevirmek istedi ama savunmamızdan seken top kornere gitti.
26’Sağ kanattan köşe vuruşu kullandık. Sosa’nın ceza alanına ortasında savunmadan seken topa Ersan dokundu ama bu istediği vuruş değildi.
25’Şu ana kadar oldukça iyi bir futbol sergiliyoruz. Liverpool takımı orta alanı rahat rahat geçemiyor. Oyundaki kontrol devam ediyor.
24’Etkili gelişen Liverpool atağında Coutinho’nun harika pasında sol çaprazdan ceza alanına giren Moreno, dar açıdan vuruşunu yaptı ama Cenk gole izin vermedi. Aynı anda Moreno için ofsayt bayrağı da kalktı.
23’Sağ kanattan gelişen Liverpool atağında topla buluşan Sturridge’nın ceza alanına ortasında herkesi aşan top diğer kanattan taca çıktı.
22’Liverpool, yarı alanında topla buluşan Moreno, Atiba’nın baskısı altında topu ayağından çıkaramadı ama ardından Liverpool lehine faul düdüğü geldi.
21’Savunmamızda topla buluşan Franco’nun sol kanattaki Olcay’a uzun mesafeli pasında Olcay topu kafasıyla ceza alanına çevirdi ama Demba Ba ofsaytta olduğu için topa hareketlenmedi.
20’Gelişen Liverpool atağında Henderson’ın sağ çaprazdan ceza alanına koşu yapan Ibe’ye pasında Ibe topa hareketlendi ama oyun alanı içine tutamadı. Kale vuruşu kullanacağız.
19’İngiliz ekibinin yarı alanımıza yerleştiği bölümler…
18’Gelişen atağımızda Gökhan’ın pasında ceza alanının hemen dışında sol çaprazında topla buluşan Olcay’ın sert şutunda top Skrtel’e takıldı.
17’Geride kalan bölümde topla oynama oranlarında Liverpool’un %54’e %46 üstünlüğü bulunuyor.
16’Liverpool’da Ibe, sağ kanatta topu Motta’dan kurtarıp ceza alanına hareketlendi ama bu kez Ersan’ı geçemedi.
15’İki takımın da kontrollü oyunu devam ediyor…
14’Anfield Road tribünlerinde şu an sadece Beşiktaşlı taraftarların sesi çıkıyor…
13’Etkili paslarla atak geliştirmeye çalıştık ama Sosa’nın sağ kanattan köşe gönderine doğru attığı topa Atiba önce hareketlenmedi ama daha sonra hareketlenmeye kalkınca top Sakho’nun kontrolünde oyun alanını terk etti.
12’Gelişen atağımızda Veli’nin kaleye şutunda topa bir de Demba Ba ayağını uzattı ama top yandan dışarıya gitti.
11’Sahaya giren taraftar güvenlik görevlileri tarafından dışarıya çıkarıldı ve oyun yeniden başladı.
10’Bu arada sahaya giren bir taraftar sebebiyle oyun durdu ve güvenlik sahaya giren taraftarı dışarıya çıkarıyor.
9’Rakip yarı alanın ilk metrelerinde topla buluşan Sosa, Skrtel’in darbesine maruz kaldı ve karar serbest vuruş.
8’Orta yuvarlak içinde Motta’dan sıyrılmak istenen Lallana, yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
7’Gelişen atağımızda Sosa’nın uzun pasında sağ kanatta topla buluşan Serdar’ın bekletmeden ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
6’İngilizler maça daha istekli ve etkili başladı… Oyundaki dengeyi bir an önce kurmamız gerekiyor…
5’Yarı alanımızda, Liverpool atak yönüne göre sol kanatta gerçekleşen top kapma mücadelesinde Serdar topa eliyle dokundu. Hemen kullanılan endirekt serbest vuruşun ardından baskıyla topu kazandık.
4’Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Henderson’ın ceza alanına ortasında seken topa Allen vurdu ama savunmamız topu karşıladı.
3’Liverpool gole çok yaklaştı. Ibe, sağ kanatta iki oyuncumuzdan sıyrıldı ve pasını Sturridge’a verdi. Sturridge, son çizgide Ersan’dan harika sıyrılıp dar açıdan vuruşunu yaptı ama Cenk gole izin vermedi. Korner.
2’İki takım da mücadeleye oldukça kontrollü başladı. Anfield Road tribünleri oldukça coşkulu. Siyah beyazlı taraftarlarımız desteğini sürdürüyor.
1’İlk düdük çaldı ve mücadele Liverpool’lu oyuncuların vuruşuyla başladı… Haydi Beşiktaş, haydi Kara Kartal…