TÜRKİYE: Nazlıaka’dan açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özgecan’ın ölümünü dans ederek güya protesto ediyorlar. Bu ne biçim iştir. Bir Fatiha oku, bilmiyorsan rahmet dile” dedi. CHP milletvekili Nazlıaka, dans olayının her yıl 14 Şubat’ta yapıldığını açıklamıştı.
İşte konuyla ilgili detaylar:
Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, “14 Şubat Cumartesi günü düzenlenmiş etkinlik Özgecan için düzenlenmiş değildi; orada dans edilmesi Özgecan’a ilişkin bir anma değildi” dediNazlıaka, yaptığı açıklamada, “Dünyada ve Türkiye’de her gün bir kadın katliamı olduğu için de 14 Şubat sembolik anlamıyla da evrensel bir gün olarak seçilmiştir. ‘One billion rising’ etkinliği, her yıl dünyanın her yerinde 14 Şubatta kadınların; kadına ve kız çocuklarına yönelik şiddete, tecavüzlere, enseste, sünnete ve seks köleliğine dikkat çekmek için gerçekleştirdikleri bir isyandır. Recep Tayyip Erdoğan söylemleriyle bu ülkede kadına yönelik şiddetin artmasının en önemli nedenlerinden biridir. Her acıda toplumu ayrıştırıyor. Bir kadın cinayeti sonrasında bile bir başka kadına saldırarak siyaset yapıyor. Kadın-erkek eşitliğine inanmıyorum diyerek 12 yılda kadına yönelik şiddetin yüzde 1400 artmasının sorumlusudur kendisi” dedi.

‘Fatiha okudum’
Nazlıaka, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında ise Ak Partili TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı ve kadın milletvekillerinin de 2013 yılının 14 Şubat günü Meclis’te aynı etkinlikte dans ettiğini vurguladı. Nazlıaka, önceki gün Özgecan Aslan’ın ailesine taziye ziyaret yaptığını ve Fatiha suresini okuduğunu söyledi.